КУД „Шандор Петефи“ - Активност и решавање проблема

Председник Скупштине града Александар Мартон и члан Градског већа Ваш Тибор данас су посетили КУД "Шандор Петефи" у Мужљи. Они су са представницима „Петефија“ разговарали о актуелним проблемима овог клуба, али и проблемима у његовом раду, посебно након недавних кварова у систему грејања који онемогућавају употребу велике сале у којој се одвија већина програма.

 

 

Александар Мартон указао је на значај културних клубова који су важан облик окупљања и очувања националне мањине.
- "Петефи" из Мужље је само једно од најуспешнијих културно-уметничких друштава на територији града Зрењанина, што доказује да је могуће очувати традиционалне националне вредности и да је то у овој земљи сасвим нормално. Ми у локалној самоуправи стално говоримо да желимо добре суседске односе и да у Зрењанину никада није било важно које име имате, у коју цркву идете или не идете, то је једноставно начин живота у овом региону и овом граду. Дошли смо да разговарамо о проблемима и могућностима њиховог решења - истакао је председник скупштине Зрењанина.

 

 

Члан Градског већа Ваш, Тибор, који се лично ангажовао на раду "Петефија", такође је нагласио важност ових клубова, али их мора финансијски подржати локална самоуправа обавестивши да ће град Зрењанин након неколико година објавити позив за финансирање програмских активности културно-уметничких друштава закључивши да је то добар начин подршке.

 

 

Председник КУД „Шандор Петефи“ Ерика Олах Венцел, је рекла да је овај прекид грејања утицао на све припремљене активности тако да су морали да се одлажу објашњавајући да је овај квар последица финансијске неспособности да редовно одржавају систем грејања.