Pomoć za socijalno ugrožene

Zahvaljujući Vladi Vojvodine, Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku obezbeđeno je 1.100 paketa osnovnih životnih namirnica koji će biti dodeljeni socijalno najugroženijim porodicama.

 


- Ovu donaciju dobili smo na inicijativu Gradskog štaba za vanredne situacije iz Robnih rezervi Vojvodine i na tome im se zahvaljujem. Oni su zajedno sa Gradaom Zrenjaninom krenuli u jednu ozbiljnu akciju kako bi se obezbedila sredstva za pomoć socijano najugroženijim licima – rekao je gradonačelnik dr Mileta Mihajlov.
Nikola Guteša, iz Robnih rezervi, kaže da je vrednost svakog paketa oko 3.500 hiljade dinara, a u njima su prehrambeni artikli i kućna hemija.

 


Istovremeno, Crveni krst posetili su danas i članovi Udruženja kobasičara iz Turije, koji su za korisnike Narodne kuhinje poklonili trideset kilograma kobasice.
- Mi smo danas, kao što smo i obećali, gosti Zrenjanina, na glavnom gradskom trgu. Doneli smo promotivni deo kobasica iz Turije, a da Zrenjaninci ne budu oštećeni, doneli smo svežu, suvu i roštilj kobasicu. Kao što smo to radili i u drugim gradovima, i ovde smo organizovali humanitarnu akciju kako bismo pomogli onima kojima je pomoć potrebna – kaže predsednik organizacionog odbora tog udruženja Miroslav Medurić.