Priznanje za prezentaciju turističkih potencijala

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić primio je danas u Plavom salonu Gradske kuće Dijanu Katicu, predsednicu uprave "Hrvatski farmer" dd koja mu je tom prilikom uručila priznanje – bronzanu povlju za učešće na Međunarodnom sajmu "Eko Etno Hrvatska Europa Tour 2011".
Inače, firma "Farmer" bavi se regionalnim ruralnim razvojem i ruralnim turizmom, kako je istakla Katica, saradnja sa Zrenjaninom u proteklom periodu bila je odlična, a Sajam je bio prvi zajednički korak.

 


- Zrenjanin se sjajno prezentovao sa svojom turističkom ponudom, a dogovoreni su i dalji kroaci. Verujem da ćemo kroz dalje strateške dokumente, edukacije i moguće zajedničke nastupe prema trećim tržištima mnogo toga napraviti. Danas ću iskoristiti priliku i sa zamenikom gradonačelnika razgovarati o međusobnim prezentacijama, organizacijama i nezavisno od sajma, a možda i oko zajedničkih stručnih putovanja u zapadnu Evropu gde imaju više iskustava nego što imamo mi – kazala je Katica. 
Zahvaljujući na ovom priznanju, Kaurić je istakao da je "Eko Etno Hrvatska Europa Tour 2011" jedan od sajmova na kojima Zrenjanin ima interesa da se predstavi iz razloga što je turistička ponuda u oblasti ruralnog turizma u strategiji razvoja turizma u našem gradu.
On je najavio da će Zrenjanin svoje turističke potencijale napomenutom sajmu predstaviti i ove godine.