Uređenje bagljaške pijace

Predstavnici novosadske firme Omega i JKP "Pijace i parkinzi" potpisali su danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice na pijaci u naselju Bagljaš.
Gradonačelnik dr Mileta Mihajlov kaže da je to prva faza planiranih radova a koja će umnogome doprineti lepšem izgledu, ali i kvalitetnijoj usluzi na pijaci u naselju sa više od 6.500 domaćinstava.
 
 
Mihajlov je rekao da je za izvođenje radova raspisan Javni poziv 3. februara, u otvorenom postupku. Investitor je Grad Zrenjanin, a nabavku je sprovelo JKP „Pijace i parkinzi“.
Na javni poziv javilo se 20 zainteresovanih ponuđača, a od osam ponuda za najpovoljnijeg izvođača radova izabran je GP „OMEGA“ iz Novog Sada. 
Iznos ponude je 20,7 miliona dinara sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je maksimalnih 60 dana.
 
 
 
Direkor "Pijaca i parkinga" Borivoj Doroslovački objašnjava da nakon tih radova, koji će početi za najviše dve nedelje, pijacu na Bagljašu više neće ružiti šatorska krila, niti će roba kisnuti.
- Ne samo prodavci, problema, da dođu do tezgi, u kišnom periodu su imali i kupci. Nakon završetka objekat površine 500 kvadrata zatvorenog tipa će moći i da se zaključa tako da smatram da će se na taj način sigurno podići kvalitet usluga – rekao je Doroslovački.
Prema njegovim rečima, dok budu trajali radovi na izgradnji nadstrešnice pijaca će biti izmeštena na parking iza pijaca, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja maja.
Inače, druga faza uređenja pijace na Bagljašu, objašnjava Doroslovački, podrazumeva dogradnju još 200 kvadrata.