Održan prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja

U hali sportova Medison danas je organizovan Sajam zapošljavanja na kojem je 29 poslodavaca ponudilo ukupno 214 slobodnih radnih mesta. 
Sajam su organizovali Nacionalna služba za zapošljavanje i lokalna samouprava.
Najviše su traženi niskokvalifikovani radnici, a najveću potrebu za njima iskazale su inostrane kompanije za proizvodnju auto delova – nemački “Drekslmajer” (50) i francuski “Mekaplast” (20). 
Takođe, traženi su i automehaničari, stolari, zidari, asfalteri, mesari prodavci vaspitači, administrativni radnicci i drugi.
 
 
Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić koji je istakao da naš grad, kao i većina u Srbiji, ima problem sa velikim stepenom nezaposlenosti, ali da je lokalna samouprava posvećena rešavanju tog problema.
- Uspeli smo da veći deo nekadašnjih sistema pokrenemo i obezbedimo da te fabrike ponovo rade i zapošljavaju ljude, naravno, važno je i privlačenje novih investicija, a isto tako rešavamo i problem nezaposlenih koji imaju preko četrdeset godina starosti – rekao je Kaurić istakavši zadovoljstvo što je među poslodavcima veliki broj zrenjaninskih firmi i što se nude realna radna mesta.  
 
 
Direktor zrenjaninske podružnice Nacionalne službe za zapošljavanje Pero Knežević istakao je da prvi ovogodišnji sajam nije, kako kaže, predizborni sajam, iako se dešava dvadesetak dana pred održavanje izbora.
- Radi se o redovnom, prolećnom Sajmu zapošljavanja koji Filijala Zrenjanin tradicionalno organizuje u ovo doba godine. Potrebe poslodavaca iskazane ovom prilikom su realne, što znači da se ne radi o fiktivnim radnim mestima - rekao je on.
Sajmovi zapošljavanja realizuju se od 2005. godine, u saradnji sa gradom Zrenjaninom i Lokalnim savetom za zapošljavanje. Do sada je održano 13 sajmova, na kojima je učestvovalo 290 poslodavaca i zahvaljujući kojima se zaposlilo 1.910 osoba.