Подршка ЖФК Банату

Један од најстаријих спортских клубова у граду, Железнички фудбалски клуб, основан далеке 1922. године у овој сезони прославиће 90. годишњицу оснивања, али се, с друге стране, суочава са финансијским проблемима који могу угрозити његов опстанак. Оваква ситуација је била разлог посете генералног секретара Спортског савеза града Зрењанина, Срђана Богарошког и члана Градског већа задуженог за спорт, Војислава Матића. Током разговора са играчима и управом Клуба упознати су са присутним проблемима и могућностима њиховог решавања.

 

     

 

Као "прву помоћ" Богарошки и Матић су за Клуб донели неколико фудбалских лопти, а накнадно ће стићи и дресови, а што је за клуб још важније, биће потписан споразум са Градским комуналним предузећем о трошковима комуналних услуга. Клуб је упутио позиву граду Зрењанину за финансијску подршку, што све може помоћи овом клубу да прође кроз ова времена.

 

      

 

Железнички фудбалски клуб Банат, који се такмичи у фудбалској лиги општине Зрењанин, има око 25 редовних играча који само траже минималне услове за тренинг.

 

Спортско удружење ће подржати клуб колико год може, укључујући логистику, јер је једино фудбалско игралиште у великом стамбеном делу Багљаша, а играчи и деца који тренирају фудбал су веома одушевљени својим спортом и клубом.