Prijem za Milana Piperskog, sveslovenskog prvaka u profesionalnom boksu

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sa saradnicima, priredio je danas prijem za Milana Piperskog, novog sveslovenskog prvaka u profesionalnom boksu u verziji WBC i njegovog trenera, Srđana Evđenića. Prijemu su prisustvovali i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta, mr Vojislav Matić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Srđan Bogaroški.
 
 
Naš sugrađanin Piperski titulu je osvojio u subotu, 7. aprila, u Zaječaru, nakon pobede nokautom u petoj rundi nad Dragomirom Totevim iz Bugarske. Meč je izazvao veliku pažnju sportske javnosti u našoj zemlji, a zahvaljujući direktnom televizijskom prenosu, nastup popularnog "Pipera" pratio je milionski auditorijum.
 
 
Čestitajući mu na ostvarenom rezultatu, predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton istakao je da je njegov nastup bio veoma značajan i za grad Zrenjanin i da očekuje u budućnosti i organizaciju nekog nastupa Piperskog upravo u našem gradu.
- Boks je poslednjih dvadesetak godina u Srbiji u krizi, međutim, nedavni rezultati Borovčanina i sada Piperskog daju nadu da to opet može biti sport kojim ćemo se dičiti. Nama, Zrenjanincima, posebno je za ponos što je uz Piperskog tokom meča bila čitava sportska javnost Srbije i nadamo se da će neku od narednih pobeda on izvojevati u prepunoj zrenjaninskoj hali sportova – istakao je Marton. 

 
Milan Piperski kaže da su ova pobeda i ovaj nastup tek prvi koraci ka ostvarenju najznačajnijeg cilja, a to je možda i svetska titula.
 - Sve snage i budući mečevi usmereni su ka tome. Što se meča u Zaječaru tiče, bugarski bokser je pre meča odavao utisak fizički jačeg i korpulentnijeg protivnika, međutim pripremili smo na to dobar odgovor i taktiku koja se pokazala efikasnom. Ulog je bio velik i prilika i šansa za mene da učinim taj neophodan korak, ukoliko želim da nadmašim sebe i svrstam se među svetsku klasu – izneo je svoje utiske novi sveslovenski prvak u boksu u verziji WBC.