Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, posetio je danas Gerontološki centar Zrenjanin, gde je, sa Zoricom Vučković, direktorkom, razgovarao o radu i funkcionisanju ove ustanove. 
 
 
- Svi planovi su usmereni na poboljšanje kvaliteta smeštaja naših korisnika, poboljšanje stručnog rada, a zatim i na sve ono što će im omogućiti što bolji, lepši, komforniji i kvalitetniji smeštaj u našem domu – istakla je Zorica Vučković, dodajući da i ovu ustanovu, kao i sve ostale koje se tiču socijalne zaštite, očekuje licenciranje, koje je predviđeno novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Kako je istakla, ovaj proces je spremno dočekan, tako da se očekuje da će Gerontološki centar u Zrenjaninu licencu dobiti među prvima u Srbiji.
 
 
- Ono što nas čeka u narednom periodu jeste i adaptacija drugog sprata naše C zgrade. Radovi će početi za mesec i po dana i time će za tridesetak korisnika biti obezbeđen kvalitetan i komforan smeštaj. Takođe, pošto se kao ustanova socijalne zaštite trudimo da naše znanje i iskustvo primenimo i van ustanove, želimo da svim starim osobama budu dostupne naše usluge. Učestvovali smo na konkursu za dobijanje javnih radova i naredne nedelje nas čeka potpisivanje ugovora, koji predviđa 21 geronto domaćica, koje će pružati  usluge u okviru opisa tog posla, našim starim osobama u svim naseljenim mestima opštine Zrenjanin – najavila je direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin.
 
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, pohvalio je rad ove ustanove socijalne zaštite, istakavši da je njen rad prepoznat i van granica Srbije. 
- Gerontološki centar Zrenjanina je poznat po kvalitetu kojim se vodi računa o starijim i osobama sa invaliditetom, a briga o njima je svakako nešto što treba da bude prioritet države. Zrenjaninska ustanova odlično funkcioniše i za primer je drugima – ocenio je Marton, dodajući da je potrebno učinite sve kako bi se proširili kapaciteti i kako bi usluge Gerontološkog centra mogao da koristi što veći broj Zrenjaninaca.