Adaptacija zdravstvene ambulante u Ečki

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić, zajedno sa direktorom Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“ Borislavom Đorđevićem, obišao je danas adaptirani objekat zdravstvene ambulante u Ečki.
Kaurić je istakao da je ta ambulanta jedna od najopterećenijih, budući da većina okolnih sela nema lekara koji radi u popodnevnim smenama i vikendom.
 
 
 
On je naglasio da su urađeni određeni građevinski radovi kako bi se poboljšao kvalitet usluga koje se velikom broju pacijenata ovde pružaju, a kako je naveo u planu su i radovi na obnovi fasade.
- Uslovi u ovoj ambulanti jesu solidni, ali bi ih svakako trebalo poboljšati imajući u vidu veliku frekvenciju pacijenata – rekao je Kaurić.  
Borislav Đorđević takođe kaže da je ovo jedna od najopterećenijih ambulanti Doma zdravlja i da je prosek za prošlu godinu stotinak ljudi dnevno, što je, kako navodi, za dva lekara previše.
 
 
 
- Za ovaj objekat možemo reći da smo ga redovno održavali prošlih godina, uspeli smo da stavimo pločice u svim prostorijama, da obnovimo i podove koji nisu bili adekvatni, a takođe, izgrađen je i parking, koji je još prošle godine obećao Kaurić. Uspeli smo da ga završimo i nadamo se da smo završili jedan deo posla. Preostalo je krečenje objekta i to ćemo nadam se učiniti u skorije vreme – naveo je Đorđević i dodao da vrednost investicije, kada je reč o parkingu, iznosi 505.000 dinara, a 70.000 uloženo je adaptaciju podova. Sredstva je obezbedio Dom zdravlja „dr Boško Vrebalov“.    
U Ečki su u toku i završni radovi na javnoj česmi i za koji dan počinje ugradnja filterskog sistema za prečišćavanje vode.