Posle više od dvadeset godina adaptiran objekat Hitne pomoći

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i direktor Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“ Borislav Đorđević obišli su danas objekat u kojem je smeštena služba Hitne medicinske pomoći, a gde su ovih dana završeni radovi na adaptaciji.  
Radilo se na potpunoj rekonstrukciji zgrade: menjana je električna i vodovodna instalacija, telefonske instalacije, grejanje, sanirani su i podovi, plafoni i stolarija. Kako je danas rečeno, za adaptaciju objekta do sada je uloženo oko 7,5 miliona dinara.
 
 
 
Gradonačelnik Mihajlov kaže da je iz budžeta Grada obezbeđeno 6,2 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedio Dom zdravlja. 
- Zgrada u kojoj se danas nalazimo izgrađena je 1935. godine i oduvek je bila u funkciji zdravstva, ali na njoj u poslednjih dvadesetak godina gotovo ništa nije uradjeno i ovi radovi izvršeni u proteklom periodu predstavljaju najveću adaptaciju koja je urađena – rekao je Mihajlov napominjući da su time stvoreni uslovi za pružanje kvalitetnije medicinske usluge građanima, a isto tako i bolje uslove za rad zaposlenih. 
- Ovo je samo jedna u nizu ambulanti koje smo u okviru našeg projekta uradili. Nastavljamo dalje , očekuje nas da u narednih nekoliko meseci završimo fasadu ove zgrade i možemo s pravom reći da smo od četrdeset i dva zdravstvena objekta veliki broj adaptirali, njih trideset i osam – dodao je on.  
 
 
Dr Đorđević kaže da se ponosi što je na čelu ustanove koja je uz veliku pomoć Grada i mesnih zajednica uspela da, kako navodi, uradi veliki posao.
- Uspeli smo ne samo kada su u pitanju građevinski radovi već smo uspeli i da nabavimo opremu, obnovimo vozni park, razvijemo informacioni sistem, akreditaciju i sada ulazimo u sledeći proces akreditacije. Ono što je ostalo i što je jedina otvorena priča u Domu zdravlja jeste stara jeste zgrada stare specijalsitičke poliklinike. Nadamo se da će i ta priča u narednih četiri do pet godina biti završena – rekao je Đorđević.
 
 
 Glavni tehničar, Miroslav Koprivica ukazao je da je služba Hitne pomoći od opšteg značaja za Zrenjanin budući da u toku dana ima mnogo poziva, ali da su uslovi za rad bili izuzetno loši.
- Mi imamo tri lekarske ekipe i pet sanitetskih transporta, od toga lekarska ekipa u toku svog dežurstva koji traje dvanaest časova odrađuje najmanje po sedam poziva, što znači da lekarske ekipe u toku jedne smene imaju negde oko dvadeset do dvadeset i pet poziva. Osim toga, pored sanitetskog transporta i redovnih kontrola, vršimo i sanitetski transport pacijenata na dijalizu. Izuzetno mi je drago, a ovde sam već dvadeset i pet godina, što smo svi mi, kao i naši pacijenti konačno dobili adekvatan prostor – rekao je Koprivica.  
Ambulanta Službe hitne medicinske pomoći, zbog renoviranja, bila je smeštena u zgradi stare  Specijalističke poliklinike, a od ponedeljka radiće , kao i ranije, u ovom adaptiranom objektu, u ulici Narodne omladine.