Svetski dan izbeglica, obaveštenje za izbegla i interno raseljena lica

Povereništvo za izbeglice u Gradskoj upravi Zrenjanina obaveštava sva izbegla i interno raseljena lica,  kao i sve bivše izbeglice, odnosno lica koja su imala status izbeglice, sada sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, da se svakog radnog dana od 8 do 15 časova u prostorijama Povereništva za izbeglice vrši anketa o utvrđivanju stambenih potreba ovih lica.
 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona  315 – 0207.
 
Anketa o utvrđivanju stambenih potreba izbeglica, interno raseljenih lica i bivših izbeglica vrši se i u povereništvima za izbeglice u opštinama Sečanj, Žitište, Nova Crnja i Novi Bečej. 
 
Ovo obaveštenje stiže pred današnji dan koji se obeležava kao Svetski dan izbeglica, 20. jun i koji Srbija dočekuje kao država sa najvećim brojem interno raseljenih i izbeglih lica u Evropi. Srbija ima 74.500 izbeglih i 200.000 interno raseljenih i po broju izbeglica je 13. u svetu. Najviše izbeglica u svetu dolazi iz Avganistana, oko 2,7 miliona, zatim iz Iraka, 1,4 miliona, Somalije 1,1 milion, Sudana oko 500.000 i Konga 491.000.
 
Povodom Svetskog dana izbeglica danas će Kolektivni centar u Krnjači, Beograd, posetiti šef beogradskog predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice Eduardo Arboleda, srpski komesar Vladimir Cucić i američka ambasadorka Meri Vorlik.