GORAN KNEŽEVIĆ GRADONAČELNIK ZRENJANINA

Nakon izbora novih organa vlasti, skupštinska većina u Zrenjaninu razrešila je funkcije direktore većine javnih preduzeća i budžetskih ustanova i postavila vršioce dužnosti. 
Umesto Branislava Kneževića, vd direktora "Direkcije za izgradnju i uređenje grada" je Goran Kravarušić . U "Čistoći i zelenilu", vd direktor je Vladislav Ćirović , u JKP "Gradska toplana", umesto Vladimira Tešića za vd direktora izabran je Aleksandar Starčević, dok je u JKP "Pijace i parkinzi" to mesto pripalo Iliji Mandiću. U JP "Gradska stambena agencija" vd direktora je Predrag Jovanović, dok je vd direktora Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" dr Biljana Papić. Na čelo Savremene galerije UK Ečka postavljen je za vd direktora Igor Micov, NP "Toša Jovanović" Ivana Kukolj Solarov i Kulturnog centra Zrenjanin Goran Marinković.            
 Vd direktora JP "Turistički centar grada Zrenjanina" je Marica Kosanović, Centra za socijalni rad Svetlana Grbo i JU "Apoteka Zrenjanin"  Srđan Nikolić.
Ovim kadrovskim rešenjima okončana je današnja konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina.
 
Prethodno je Goran Knežević izabran za gradonačelnika Zrenjanina,  glasovima 35 odbornika. Knežević se tako vratio na funkciju sa koje je smenjen 23. aprila 2009. godine, nakon što je prethodno bio na mestu predsednika opštine, a potom i prvog gradonačelnika Zrenjanina, od oktobra 2004. godine. Čedomir Janjić izabran je za njegovog zamenika, a za članove Gradskog veća izabrani su Milan Repija, Rajko Bjelica, Žana šahović, Zlatana Ankić, Dubravka Bengin Bulovan, Dragiša Albulj i Radiša Dupljanović. 
 
           

Nakon što je izabran, Goran Knežević izrekao je tekst svečane obaveze i obratio se prisutnima rečima da mu ponovni izbor za gradonačelnika čini čast, ali i znatno veću odgovornost da, nakon svega što se dešavalo po njega u prethodnom periodu, Zrenjanin ponovo učini gradom budućnosti. 

 Odbornicima se obratila i Lukrecija Ursulesku, koja je obavestila Skupštinu da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik.
 
 
Radovan Bulajić, odbornik Socijalističke partije Srbije, nakon tajnog glasanja, glasovima 35 odbornika izabran je za predsednika Skupštine grada Zrenjanina. Za njegovog zamenika izabran je Ljubomir Stanisavljev (SPO, izabran za odbornika sa liste LSV), dok je za sekretara Skupštine grada izabran Milan Mrkšić (SPS).
 
 
 Uprkos jučerašnjem saopštenju predsednika Skupštine grada o odlaganju konstitutivne sednice novog saziva Skupštine grada, 35 odbornika koalicije oko Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i dva odbornika sa liste Lige socijaldemokrata Vojvodine (Lukrecia Ursulesku i Ljubomir Stanisavljev), predvođeni nosiocem liste "Pokrenimo Zrenjanin – Tomislav Nikolić" Goranom Kneževićem okupilo se u skupštinskoj sali i započelo konstitutivnu sednicu Skupštine grada.
- Skupšina se održava u vreme u koje je i zakazana sa dnevnim redom koji su ranije dobili odbornici, prema tome održaćemo Skupštinu. Jedina dužnost bivšeg predsednika Skupštine nakon izbora jeste da zakaže sednicu, sve posle toga preuzima najstariji odbornik. On je nelegalno otkazao i prethodnu sednicu , ali hajde da mu to oprostimo - rekao je Knežević.
 
 
      
 
Početkom sednice predsedavali su najstariji i dva najmlađa odbornika - Svetozar Zurovac (Pokrenimo Zrenjanin – Tomislav Nikolić, rođ. 1936. godine), David Novak (Pokrenimo Zrenjanin – Tomislav Nikolić, rođ. 1988. god.) i Jovana Nikić (Ivica Dačić – SPS, PUPS, JS, rođ. 1987. god.). Odbornici su ušli u salu s brojevima od 1 do 35, dok je ispred sale, ali i same Gradske kuće ostao jedan broj okupljenih građana. 
 
 
Obraćajući se brojnim okupljenim novinarima, Goran Knežević je rekao da je voljom građana Zrenjanina formirana skupštinska većina i da nije postojao ni jedan razlog za odlaganje sednice. U skladu s tim, on je nagovestio da će Skupština danas konstituisati nove organe vlasti Grada Zrenjanina.