Podnete prekršajne prijave protiv lokalnih funkcionera LSV i NN lica

Skupština grada Zrenjanina podnela je danas Policijskoj upravi u Zrenjaninu prekršajnu prijavu protiv Aleksandra Martona, Dejana Čapoa i Dragana Nedeljkova, kao i drugih NN lica, zbog osnovane sumnje da su izvršili prekršaj iz člana 6 st. 4 u vezi sa st. 1 Zakona o javnom redu i miru tako što su u vremenskom periodu od 06.07.2012. godine do danas, svakodnevno po unapred postignutom dogovoru, u nameri ugrožavanja bezbednosti građana, u grupi remetili javni red i mir ugrožavajući bezbednost oštećene Lukrecie Ursulesku iz Ečke i njenih ukućana.
 
Kako se u toj prijavi navodi, imenovani osumnjičeni su lokalni funkcioneri političke stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine, koji su nakon što je odbornik sa njihove izborne liste Lukrecia Ursulesku na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina dala podršku za uspostavljanje vlasti u lokalnoj samoupravi grada Zrenjanina, po unapred osmišljenom planu, protiv oštećene Lukrecie Ursulesku organizovali okupljanje članova navedene političke stranke sa osmišljenim parolama koje su, za sada veći broj NN lica članovi političke stranke LSV, uzvikivali ispred porodične kuće oštećenih čime i danas ugrožavaju bezbednost Lukrecie Ursulesku i članova njene porodice.
 
Takođe, navodi se u toj prijavi, oštećenoj Lukreciji Ursulesku su u više navrata stizale i SMS poruke pretećeg karaktera, kao i telefonski pozivi od strane članova političke stranke LSV.