Dani piva u septembru

Ovogodišnji Dani piva, manifestacija koja se u našem gradu organizuje 27.put, biće održana od 20. do 23. septembra, najavljeno je danas iz Turističkog centra Zrenjanin.
Marica Kosanović, vršilac dužnosto direktora Turističkog centra kazala je da ni u jednom trenutku nije došlo do ideje niti odluke da se ta manifestacija prekine, ali da su postojali određeni tehnički problemi, nastali samom promenom vlasti u gradu.
 
 
 
- Svima je sada već laknulo jer smo konačno došli do termina održavanja manifestacije, a sigurno ej da ćemo se truditi da ubuduće radimo mnogo ozbiljnije. Na osnovu odluke organizacionog odbora, Dani piva biće održani od 20. do 23. avgusta, znači, četiri dana i četiri večeri programa - kazala je Kosanović i navela da će manifestacija biti organizovana na tradicionalno poznatim lokacijama, koje su ove godine svedene na, kako je rekla, srazmernu meru u odnosu na predviđene finasnsije, a to su Žitni trg, gde će biti postavljena glavna bina, Trg Zorana Đinđića, parking ispred centralne apoteke, Pešački most, kao i na parkingu „prevlaka“.
- Što se tiče programa, na Žitnom trgu biće postavljeni pivarski i ugostiteljski štandovi, a nadamo se da ćemo od nedelje znati i koliko će pivara biti prisutno. Na pešačkom mostu biće postavljeno Panonsko dvorište gde će se odvijati program koji se ranije odvijao u Tiršovoj ulici. Plato ispred Vojvođanske banke biće poveren određenoj pivari koja će u skladu sa uslovima koje postavimo organizovati program. Ispred centralne apoteke biće održavane prodajne izložbe rukotvorina i starih zanata, dok će na prevlaci biti program za decu, a na „žutoj kocki“ u centru planirana su sportska dešavanja – objasnila je Kosanović napominjući da će jasvnost potpuno biti upoznata sa utroškom sredstava.     
 
 
 
Ona je ukazala da su izvođači koji će učestvovati poznati, ali da će, zbog određenih procedura, njihova imena biti saopštena iduće nedelje.   
- Mi želimo da javnost bude upoznata sa budžetom. Na žalost, Dani piva se ove godine moraju svesti na troškove primerene finansijskoj situaciji u Srbiji i našem gradu. Planirana sredstva iz budžeta, odobrena planom Turističokog centra početkom godine iznose 18 miliona dinara, ali ćemo se truditi da maksimalno smanjimo troškove, a manifestacija ipak bude održana  - rekla je Marica Kosanović , i kako je objasnila, okvirni troškovi ove godine biće oko 8,9 miliona.
-Od toga su planirani prihodi od zakupa prostora 5 miliona, a razliku od 3, 9 miliona dinara koja će se pronaći u troškovniku, potrudićemo se da umanjimo koliko je moguće sredstvima sponzora, donatora, kao i republike i pokrajine – navela je.  
Dani piva su tokom prethodnih godina održavani krajem avgusta, a do pomeranja datuma održavanja Kosanović je navela promenu gradske vlasti, ali i opstrukciju doskorašnjih članova Upravnih organa.