Klečanima biciklistička staza, u gradu radovi na magistrali

Meštani Kleka uskoro će do grada moći da dolaze biciklističom stazom, kao što to čine i stanovnici Aradca i Ečke.
Radove na izgradnji biciklističke staze, investicije vredne 30 miliona dinara, obišli su danas zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, direktor "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić, kao i pokrajinski poslanik Ivan Bošnjak.



 

Janjić je tom prilikom istakao da će biciklistička staza imati veliki značaj za stanovnike Kleka.- Biciklističke staze do Aradca i Ečke su se do sada pokazale kao izuzetno korisne, a znamo i da veliki broj Zrenjaninaca koristi stazu do Aradca za šetnju, a ona pomaže i Arađanima. Siguran sam da će i Klečani isto tako koristiti ovu stazu – rekao je Janjić, napominjući da će po završetku radova na izgradnji te biciklističke staze, biti rađeni i projekti za izgradnju staza prema drugim okolnim mestima. - Druga faza svih projekata koji su do sada urađeni biće izrada projekata i za osvetljenje biciklističkih staza – dodao je on.
 


Prema rečima Gorana Kravarušića, gradnja biciklističke staze ka Kleku, duge oko 4,5 kilometara širine 2 metra, počela je pre oko dve nedelje. Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Izvođač radova je preduzeće "Vojvodinaput", ali se, kako je naveo, zbog situacije u tom preduzeću ne može odrediti tačan rok završetka radova.
- Ipak, prema dosadašnjoj dinamici radova, verujem da će to biti urađeno vrlo brzo – kaže Kravarušić.
Inače, Janjić, Kravarušić i Bošnjak, obišli su i danas započete radove na državnom putu B-20 kroz Zrenjanin – u Bulevaru Veljka Vlahovića, koje takođe izvodi preduzeće "Vojvodinaput“.





Kravarušić kaže da vrednost tih radova iznosi sto miliona dinara, a finansijer su "Putevi Srbije“. Rok za "presvlačenje“ magistrale je 45 dana.
Radovi će se odvijati u fazama, a radno vreme gradilišta biće 24h svakog radnog dana, kao i subotom i nedeljom.

 


- Radovi na ovoj deonici, od bulevara Veljka Vlahovića, Bulevara oslobođenja, pa do mosta kod SUP-a su izuzetno velika investicija. Znamo u kakvom je stanju magistrala i dok ne završimo obilaznicu oko grada to će biti dalja žila kucavica kroz naš grad. U drugoj fazi pokušaćemo da obezbedimo sredstva od države i za nastavak rehabilitacije puta od Zrenjanina do "Žabaljskog mosta", jer, ko putuje u Novi Sad zna u kakvom je taj put stanju – rekao je Janjić.