Konferencija gradonačelnika mr Ivana Bošnjaka

Prva, zvanična, konferencija za novinare gradonačelnika mr Ivana Bošnjaka održana je u multimedijalnoj sali Gradske kuće.
 
 
 
 
Bošnjak se najpre osvrnuo na danas održanu, takođe, prvu sednicu Gradskog veća u novom sazivu, a na kojoj su, kako je rekao, konstatovana tri nova člana u odnosu na prošli saziv, pored njega novoimenovani su i Dragan Šašić i dr Bogoljub Đukanović.   
Na današnjoj sednici razrešen je stari, i postavljen novi sekretar Gradskog veća, Ana Kovački, a odrađeni su još neke stručne tačke dnevnog reda – rekao je Bošnjak.
 
 
 
 
Osvrćući se na svoje aktivnosti prethodnih dana gradonačelnik je naveo da je imao čast da otvori  Letnju školu i Međunarodni simpozijum o fizici jonizovanih gasova, koji se održava u našem gradu, u organizaciji Prirodno – matematičkog fakulteta.
- Izuzetno mi je drago što svoj mandat započinjem naučnim skupom, a ne skupom nekog drugog karaktera. Mi planiramo da opredeljenje Zrenjanina bude znanje i razvoj nauke – istakao je Bošnjak.
On je podsetio da se juče, povodom gradske slave sastao i sa velikodostojnicima SPC i dogovorio da sledeća slava bude obeležena na višem nivou, odnosno da to bude gradska slava kakva je to bila i pre Drugog svetskog rata.
Govoreći dalje o svojim aktivnostima, Bošnjak je naveo da ga već danas čeka sastanak sa ministrom Sulejmanom Ugljaninom a povod je taj što je Zrenjanin dobio ulogu da posreduje i na neki način bude matična opština za sve nerazvijene opštine koje su u našem okruženju.
- Već za sutra imaćemo sastanak u vezi problema nastalih zbog suše. Pokušavamo da maksimalno sve svoje snage usmerimo i resurse podignemo, da dve vrste opasnosti koje nam prete predupredimo, tu pre svega mislim na požare i krađe u atarima, kako bi i ovo malo roda što je preostalo sačuvali – objasnio je Bošnjak.
Prema njegovim rečima, Grad Zrenjanin će nastaviti projekat kojim će biti građeni stanovi za socijalno stanovanje, i već sutra, tim povodom će u našem gradu biti održan sastanak sa predstavnicima nadležnih ministarstava.      
 
 
Inače, na današnjoj konferenciji, gradonačelnik Bošnjak je rekao da je njegov novi pomoćnik Darko Karan, diplomirani pravnik, za koga kaže da je čovek sa velikim radnim iskustvom, znanjem i dobrim političkim vezama i koji će  biti zadužen i doprineti boljoj komunikaciji sa resornim ministarstvima i pokrajinskim i republičkim vlastima. 
Na pitanje novinara na koji će način i kojim merama  Grad pomoći poljoprivrednim proizvođačima Bošnjak je ukazao na Zaključak donet na poslednjoj sednici Skupštine grada.
- Mi ćemo se potruditi da pomognemo, u zavisnosti od budžeta koji nam je na raspolaganju – dodao je on.      
 Jedno od pitanja novinara bilo je i hoće li se nastaviti sprovođenje Strategije razvoja grada.
- Polazni reper nam je Strategija doneta 2004. godine,  gde ćemo više pažnje obratiti onome što je započeto u vreme dok je Goran Knežević bio gradonačelnik, a prilagodićemo se uslovima  koji su se promenili, i u ekonomskom, pa i socijalnom smislu na terenu. Zbog toga budžet za 2013. godinu mora biti socijalan, kako bismo se prema onome što imamo domaćinski odnosili - rekao je gradonačelnik mr Ivan Bošnjak.