Prijem za učesnike Međunarodnog dečijeg festivala

Međunarodni festival dečijeg folklora „Roda“ i ove godine održava se u Ečki, od 28. do 31. avgusta a tim povodom, učesnike i organizatore su u Plavom salonu primili gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak i Dubravka Bulovan Bengin, članica Gradskog veća.
 
 
 
- Veliko je zadovoljstvo da u vremenima u kojima živimo postoje ljudi koji su u stanju da animiraju i okupe pre svega taj uzrast dece da se bave tom vrstom umetnosti, i preko folklora upoznaju tradiciju i kulturu drugih naroda. Na taj način, uspostavljaju kontakte koji postaju nesraskidivi, pogotovo kada u svom okruženju imaju komšije, pripadnike nacionalnih manjina zemalja iz kojih imamo goste, to su zaista izuzetna zadovoljstva i mislim da je velika stvar što se kreće od tog uzrasta, jer, kada blagovremeno deca prepoznaju prave vrednosti u smislu tradicije i kulture naroda, tada ne postoje barijere niti problemi zajedničkog života. Mi to najbolje znamo zato što na stotine godina živimo ovde zajedno, i to su neke stvari koje nas povezuju i koje su lepe – kazala je Dubravka Bengin. 
 
 
 
Jedan od organizatora festivala, Darko Čobanov kaže da su, već na početku, utisci sa trećeg Festivala, kako za goste tako i domaćine, predivni. Ianče, ove godine tu su gosti iz Mađarske, Slovačke, kao i  Kikinde, Beograda, Melenaca, Gložana i Futoga.
- Ono što je lepo jeste da deca koja su nam došla iz inostranstva smeštena kod naše dece, i to i jeste cilj festivala, da se međusobno upoznaju, druže i razmenjuju multikulturalnost – rekao je Čobanov.