"Pudarsko vinogradski voćarski dani" u Melencima

Manifestacija pod nazivom “Pudarsko vinogradski voćarski dani”, u organizaciji Udruženja vinogradara i voćara “Peskara” Melenci, biće održana u tom selu 9. septembra, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Živa Milivojev, predsednik melenačkog Udruženja "Peskara" kaže da su se ove godine potrudili da program bude bogatiji u odnosu na prethodnu godinu.
 
 
 
- Ove godine učestvovaće i Vitezovi vina, i to Banatski, Bački i Sremski vinski red, što će biti iznenađenje za posetioce. Program počinje u devet časova i trajaće do iza ponoći. Na štandovima ćemo prikazati vina i grožđe, kao i suvenire i proizvode domaće radinosti. Pored zabavnog programa biće organizovano i predavanje o vinogradarstvu i voćarstvu profesora novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, kao i poseta vinogradarima – rekao je Milivojev. 
Prema njegovim rečima, cilj ove manifestacije jeste razvoj vinskog, banjskog i lovnog turizma, ali i prilika da se gostima prikaže selo.
Milan Repija, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu i mesne zajednice, takođe ukazuje na značaj ove manifestacije, koja se, kako navodi, najpre ogleda u razvoju seoskog turizma, a samim tim i turizma Grada Zrenjanina, kao i razvoju vinogradarstva, banjskog turizma i lovstva što će doprineti da se manifestacije iz ovog dela Banata nađu na turističkoj mapi Srbije.