Saradnja Zrenjanina i Srebrenice

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica, Radomir Pavlović boravio je danas u Zrenjaninu i tom prilikom bio gost zamenika gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića. Jedna od tema tog sastanka, kome je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Zrenjanina, Radovan Bulajić, bila je i namera da se osnuje Udruženje Srebreničana, budući da je veliki broj građana našeg grada poreklom iz tog mesta.
 
 
 
-Veliko mi je zadovoljstvo što je predsednik Skupštine opštine Srebrenica danas gost našeg grada i što smo u prilici da ga ugostimo kao našeg velikog prijatelja. Nadam se da će biti uspostavljena bolja saradnja između Grada Zrenjanina i Opštine Srebrenica jer saradnje do sada praktično nije bilo. Kada govorim o toj saradnji pre svega mislim na kulturnu saradnju, a moramo sve to nadograditi kako bi došlo do one prave, životne, do privredne saradnje – rekao je Janjić napominjući da veliki broj građana Zrenjanina vodi poreklo iz Republike Srpske, konkretno iz Srebrenice. 
- U planu je da se osnuje Udruženje Srebreničana i mi ćemo nastojati da pomognemo i produbljujemo saradnju između Srbije i Republike Srpske, konkretno, danas između Zrenjanina i Srebrenice – dodao je Janjić.
 
 
 
Pavlović je naveo da će preko pomenutog udruženja pokušati da uspostave pokidane veze sa ljudima koji ovde žive.
- Interes je da uspostavimo saradnju sa Gradom Zrenjaninom, imamo obostrane interese. Napomenuo bih da su 7. oktobra lokalni izbori u našoj opštini, to su veoma značajni izbori za Srebreničane, aovde dosta ljudi ima pravo da tamo glasaju. Ovom prilikom sve ih pozivam da dođu i 7. oktobra glasaju a naš zajednički kandidat Koalicije za Republiku Srpsku, odnosno svih srpskih partija je Vesna Kčević i apelujem da se za nju glasa – rekao je Pavlović.