Dodeljena priznanja ''Kapetan Miša Anastasijević''

Na svečanosti održanoj u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, tradicionalno su i ove godine dodeljena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević", u okviru projekta "Put ka vrhu", koji je nastao  pre 12 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog stvaralaštva Srbije.
 
Nosioci projekta ovog svojevrsnog ocenjivanja i vrednovanja preduzetničkog stvaralaštva na teritorijama regionalnih privrednih komora širom Srbije su "Media Invent" i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju regionalne privredne komore, Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Srbije.
 
   
 
Ustanovljeno priznanje (Plaketa i Zlatnik sa likom Kapetana Miše) umetničko je delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.
 
Plakete najuspešnijima u različitim oblastima života i rada sa područja Regionalne privredne komore Zrenjanin uručili su pesnik i književnik Pero Zubac i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, koji su se prethodno i obratili prisutnima.
- Ovo je lepši deo posla gradonačelnika, ugostiti i nagraditi ljude koji su najistaknutiji u svojim profesijama, ljude koji sopstvenim primerom svakoga dana utiru put mlađim generacijama i koji sopstvenim radom čine da ova sredina, region Banata, naša Srbija, budu ne samo deo Evrope nego i deo savremenog sveta – istakao je gradonačelnik Bošnjak. 
 
 
Ove godine priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dobilo je 19 pojedinaca i kompanija, za ostvarene izuzetne rezultate u poslovanju i doprinos podizanju privrednog kapaciteta Zrenjanina i regiona Srednjeg Banata.
 
Priznanje za najuspešnijeg menadžera 2012. godine na području Srednjeg Banata dobio je Predrag Amižić, generalni direktor kompanije "Agroživ a.d" Žitište. On je istakao da je dobijanje ovako značajnog priznanja zaista zasluženo, pri čemu je podsetio da je kompanija "Agroživ" na čelu sa njim uspela da udvostruči ovogodišnji poslovni rezultat u odnosu na prošlu godinu. Amižić je posebno naveo i to da je za dobijanje priznanja zaslužno i 1.300 zaposlenih radnika te kompanije.
 
Nagradu za najuspešniju stranu investiciju u Srednjem Banatu dobio je Miro Vidošević, direktor kompanije "Draexlmaier". On je istakao da su radnici trudom koji svakodnevno ulažu u rad kompanije najviše zaslužni za dobijanje ovog priznanja, dodajući da je na ovaj način još jednom opravdano otvaranje pogona "Draexlmaiera" u Zrenjaninu.
 
    
 
Ivan Dević, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, zaslužio je priznanje za razvoj industrijskih zona i širenje preduzetničke kulture, Tatjana Todorović, vlasnik preduzeća "Agro-dukat" d.o.o.Zrenjanin najuspešnija je žena u biznisu 2012.godine, dok je preduzeće "Chemical Agrosava" – Radna jedinica Zrenjanin, na čelu s direktorom Radovanom Bulajićem nagrađeno za primenu savremenih tehnologija i međunarodne standarde. 
 
Priznanje su primili i mons. dr Ladislav Nemet, biskup Zrenjaninske biskupije, za afirmaciju mira, tolerancije i humanosti, Dubravka Bengin  Bulovan, član Gradskog veća Zrenjanina za kulturu i  društvene delatnosti, za visoke domete u muzičkom i kulturnom stvaralaštvu regiona, Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, za obogaćivanje turističkih potencijala srednjeg Banata, Milan Mrkšić, osnivač Zemljoradničke zadruge "Mrkšićevi salaši", za doprinos unapređenju ratarske poljoprivredne proizvodnje, kao i prof. dr Milan Pavlović, dekan Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" Zrenjanin, za ostvarene rezultate u oblasti visokog obrazovanja. 
 
 
     
 
Marko Milošević, privrednik i dobrotvor iz Sutjeske, proglašen je za naj-ktitora srednjeg Banata, Srđan Vučurević, direktor preduzeća "Vojvodina lokal press", nagrađen je za kvalitet informisanja i društvenu odgovornost, Obrazovno kulturni centar Sečanj, na čelu s direktorkom Branislavom Rudan, nagrađen je za međunarodne projekte kulture i stvaralaštva u 2012.godini, dok je Darko Bjeloglav, direktor "Per Su marketa", kompanije "BB Trejd" i "BB Kompani" dobio priznanje za najuspešniji porodični biznis u 2012.godini u srednjem Banatu. OŠ "Veljko Đuričin" u Jarkovcu, na čelu s direktorom Ljubomirom Krišanom, nagrađena je za višegodišnje rezultate u  obrazovanju i vaspitanju mladih na selu.
 
     
 
Dr Predrag Matejin, estetski hirurg i pokrajinski poslanik iz Zrenjanina priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dobio je za doprinos unapređenju zdravstva i medicinske struke, Milorad Savić, novinar agencije TANJUG iz Zrenjanina, za višegodišnje angažovano informisanje i društvenu odgovornost, dok je Jovan Raca, kompanija “Raca doo” Zrenjanin, najuspešniji mladi menadžer u poljoprivrednoj proizvodnji  srednjeg Banata. Konačno, Ilija Majstorović, član Stonoteniskog kluba “Banat” Zrenjanin najperspektivniji je mladi sportista  Srednjobanatskog okruga.
 
Svečanost dodele priznanja "Kapetan Miša Anastasijević", svojim nadahnutim nastupom uveličali su učenici Muzičke škole "Josif Marinković" u Zrenjaninu.