Održana 19. sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Statuta JKP '' Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin, kao i Program poslovanja JKP ''Čistoća i zelenilo'' Zrenjanin za 2013. godinu, u delu koji se odnosi na Plan investicija za 2013. godinu.
 
 
Takođe, usvojena je i Odluka o komunalnim taksama za korišćenje prava, predmeta i usluga na području grada.
 
Gradski većnici dali su i saglasnost na Pravilnik o izmenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi.
 
Prema rečima načelnice Jasmine Malinić, izmenama ovog pravilnika pristupilo se iz razloga što je Mesna tzajednica ''Dositej Obradović'' podnela, a Mesna zajednica ''Zeleno polje'' najavila zahtev u kojima iskazuju potrebu za obavljanjem poslova overe prepisa, potpisa i rukopisa u prostorijama tih mesnih zajednica.
- Zbog toga smo mi sistematizovali još dva izvršioca na tim poslovima, ali, napominjem da nema novih zapošljavanja, već će se unutar postojećih kapaciteta izvršiti preraspodela  i obavljati ovi poslovi – rekla je ona.
 
Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak je istakao da će tom odlukom biti nastavljena praksa  započeta na Bagljašu, odnosno da se administrativni poslovi lokalne samouprave prenose na nivo mesnih kancelarija, odnosno, gradskih mesnih zajednica.
- Ovom promenom pravilnika dokumenti će moći da  se overavaju u Mesnoj zajednici ''Dositej Obradović'', već od ponedeljka od 8 časova, a uskoro i u Mesnoj zajednici ''Zeleno polje'' - rekao je on.
 
To će, kako je naveo, smanjiti gužve u Gradskoj upravi i istovremeno omogućiti građanima da te poslove lakše obavljaju u svojim mesnim zajednicama.
 
Gradonačelnik Bošnjak je rekao i da su vođeni razgovori sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, odeljenjem u Zrenjaninu, koje je najavilo da će, uz dodatnu tehničku opremljenost, biti stvoreni uslovi da se zahtevi za lične karte i pasoše mogu podnositi i u seoskim mesnim zajednicama.