Pet miliona dinara za kanalizacionu mrežu u Ečki

Dugogodišnji problemi meštana Ečke zbog nedostatka kanalizacione mreže će biti rešeni jer je, zahvaljujući inicijativi ministra Velimira Ilića, iz Ministarstva građevine i urbanizma obezbeđeno 5 miliona dinara, rekao je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.
 
 
- Ministar Velimir Ilić svratio je prošle nedelje u Ečku gde je sa predstavniciam te mesne zajednice razgovarao o problemima koji se tiču komunalne inrastrukture. On je inače počasni stanovnik Ečke od 2011. godine i ima posebnu naklonost prema tom mestu kao i svom prijatelju Kržić Strahinji koga je tom prilikom posetio i u razgovoru čuo da su najveći problemi koji tište žitelje tog naseljenog mesta neasfaltirane ulice i kanalizacija koja je započeta, a već tri godine po tom pitanju ništa nije rađeno. U tom smislu hitno je sazvao sastanak i sa ministarkom Kalanović dogovorio da se hitno dodeli  5 miliona dinara za kanalizacionu mrežu u Ečki – rekao je Karan i napomenuo da bi, kako je planirano, sredstva trebalo da budu obezbeđena do kraja maja, a radovi počnu tokom juna ove godine.
-Radiće se u Banjalučkoj ulici gde će se nastaviti s radovima na kanalizacionoj mreži, a dogovoreno je da se uputi zahtev Ministarstvu građevine i urbanizma za ulicu Libertatea i Zrenjaninsku ulicu gde će ministar Ilić, kao neko ko je privržen Ečkoj, izlobirati da dobijemo sredstva za asfaltiranje te dve ulice – dodao je Karan