Poklon gradu - solistički koncert Monike Lašanc

 Monika Lašanc, naša nekadašnja sugrađanka, sada profesor flaute u Muzičkoj školi "Mokranjac" u Beogradu, održala je sinoć solistički koncert, na poklon gradu Zrenjaninu. Ovaj vrhunski muzički i kulturni događaj upriličen je u ambijentu Barokne sale Gradske kuće u Zrenjaninu, a brojnoj publici predstavili su se Monika Lašanc, u klavirskoj pratnji Ivana Milunovića, kao i njeni gosti, Branislava Rajačić (flauta) i Vladimir Gurbaj (klarinet). 
 
    
 
Na programu koncerta našla su se dela Astora Pjacole, Žorža Bizea, Franca Doplera, Pola Dženina i Karlosa Gardela, tokom kojih su Monika Lašanc i njeni gosti demonstrirali vrhunsko umeće muziciranja na flauti i klarinetu i za to nagrađeni toplim i iskrenim aplauzom publike.
 
U biografiji Monike Lašanc stoji, između ostalog, da je nižu i srednju muzičku školu završila u Zrenjaninu, u klasi prof. Karolja Maročika, da bi studije na FMU u Beogradu započela 1994. u klasi prof. Miodraga Azanjca, a diplomirala 1998. i magistrirala 2000. godine u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Usavršavala se kod Mišela Debosta (Francuska), Ketlin Kasten (USA), Kristijana Lardea (Francuska), Irene Grafenauer (Slovenija), Dejana Gavrića (Nemačka). Održala je niz solističkih koncerata i nastupala u mnogim kamernim ansamblima. Snimila je CD sa muzikom kompozitora Ivana Jevtića i redovni je izvođač na Tribini kompozitora. 
 
   
 
Koncert je održan u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina, a svojim prisustvom, između ostalih, uveličali su ga i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, šef kabineta ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Srbije Ivan Živkov, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić, kao i članovi Gradskog veća Dubravka Bulovan Bengin, Zlatana Ankić i Dragan Šašić.