Uručena donacija Grada Zrenjanina MZ Torda

U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina, mr Ivana Bošnjaka, članova Gradskog veća Dubravke Bengin Bulovan i Halai Zoltana, kao i predsednika opštine Žitište, Dušana Milićeva, danas je mesnoj zajednici Torda uručena donacija od 8 hiljada komada crepa, za čiju su nabavku sredstva obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina.
 
   
 
U ime mesne zajednice i svih žitelja Torde, koji su pretrpeli materijalnu štetu nakon olujnog nevremena 31. marta, na donaciji se zahvalio Dobai Janoš, predsednik Mesne zajednice. On je izneo podatak da je delimično ili u potpunosti oštećeno 130 stambenih i oko 500 pomoćnih objekata. 
- Ni najstariji žitelji Torde ne pamte ovako nešto, a procene su da je načinjena šteta u iznosu većem od 100 hiljada evra. Zbog toga nam je svaka pomoć dobrodošla, bez obzira na vrednost, jer nam je građevinski materijal potreban i dalje, kako bi štetu mogli da saniramo u potpunosti. Ono što je važno jeste da smo u najvećem delu uspeli da saniramo oštećenja na stambenim objektima, uz pomoć samih građana, koji su doprineli i ličnim radom, kao i uz pomoć donatora. Preostalo je da  se saniraju pomoćni objekti i zato je ova pomoć od strane Grada Zrenjanina stigla u pravom trenutku i dosta nam znači – rekao je Dobai. 
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina podsetio je da je donacija obezbeđena nakon odluke Gradskog veća i zajedničke inicijative gradonačelnika i odbornika Skupštine grada i da je akcija sprovedena u koordinaciji s opštinom Žitište. 
- Obišli smo naselje i videli da su se građani snalazili skidajući neoštećen crep sa pomoćnih i pokrivajući svoje stambene objekte. Ovom donacijom pokazali smo našu dobru volju i solidarnost, s obzirom da je ovo i višenacionalna sredina i još jednom potvrdili činjenicu da ne daje onaj ko ima, nego onaj ko je navikao da daje. Zrenjanin se priključio ovoj akciji porukom i pozivom svim ljudima dobre volje da uvek pomognu onima koji su u nevolji – istakao je gradonačelnik Bošnjak. 
 
 
Predsednik opštine Žitište, Dušan Milićev, rekao je da će se, zahvaljujući ovoj donaciji, u najvećoj meri obaviti sanacija preostalih objekata u Tordi.
 - Veličina ljudi dokazuje se kada pomažu. Grad Zrenjanin pomogao je, ovom prilikom, susednoj, bratskoj opštini Žitište i mesnoj zajednici Torda i hvala im na tome. U ovoj situaciji, svaka je pomoć dobrodošla i svaka je velika – istakao je Milićev. 
 
   
 
Nakon primopredaje donacije, predstavnici Grada Zrenjanina i opštine Žitište posetili su domaćinstvo Feješ Zoltana, jedno od onih koja su pretrpela najveću štetu nakon nevremena i uverili se da će, današnjom isporukom crepa, moći da se saniraju pomoćni objekti koji su u potpunosti ostali bez krovnog pokrivača.