''LONG JUMP Ivana Španović'': Sportski dan za prve dečje sportske domete

U novoj zrenjaninskoj hali sportova, u organizaciji Atletskog kluba "Banat" i Školice sporta "LONG JUMP Ivana Španović", održan je sportski dan koji je okupio više od 200 dece uzrasta od 4 do 10 godina iz Novog Sada, Subotice, Pančeva i Zrenjanina. Deca su se nadmetala u pet uzrasnih kategorija, u igrama spretnosti i takmičenju po posebno izrađenom programu za ovu priliku koji je mešavina košarke, odbojke, atletike, gimnastike, fudbala i koji se odvijao na specijalnom poligonu. Organizaciju su pomogli Grad Zrenjanin i Kancelarija za mlade Grada Zrenjanina.
 
 
   
 
Promoter manifestacije bila je državna rekorderka u skoku u dalj i jedna od naših najuspešnijih atletičarki, Ivana Španović, koja nije štedela energiju da decu prisutnu u hali sportova što više animira i pomogne im u ostvarenju što boljih rezultata. 
- Po prvi put organizujemo ovako nešto u Zrenjaninu i mislim da smo na dobrom putu da pokažemo da je to perspektiva i da radimo pravu stvar. Osim takmičenja u spretnosti, deca su nastupala i u atletskim disciplinama, trci s preponama, skoku u dalj, štafeti. Treba da ulažemo u decu i želja nam je da ovakva manifestacija postane tradicionalna – rekla je ona, uz konstataciju da joj je manifestacija u potpunosti zamenila prepodnevni trening, s obzirom da je nebrojeno puta pretrčavala s jednog na drugi kraj "Kristalne dvorane", ne bi li sve što bolje funkcionisalo.
 
   
 
Osim Ivane Španović, učešće u manifestaciji uzelo je više priznatih sportista iz naše sredine, poput boksera Milana Piperskog, šampionke u savateu Ivane Popadić Popov, nekadašnje atletičarke Vukosave Đapić ili ronioca Mirjane Gavrilović.
 
   
 
Sportski dan otvorio je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, koji je najuspešnijim učesnicima dodelio nagrade medalje i plakete. On je manifestaciju ocenio kao idealnu priliku da se na jednom mestu deca oprobaju u prvim sportskim koracima.
- Ovo je prilika i da deca međusobno uporede koliko su napredovala u svojim školicama sporta, ali i da provedu jedan lep dan, da upoznaju i neke sadašnje i bivše vrhunske sportiste iz Zrenjanina. Grad će, naravno, uvek podržavati ovakve manifestacije, radovaćemo se ako se što više dece bude bavilo sportom i da, na taj način, izrastu u dobre i zdrave ljude. Trudićemo se i da sportski objekti, koji su u gradskom vlasništvu, budu na raspolaganju što široj populaciji i da se, shodno sportskoj tradiciji koju Zrenjanin svakako ima, rađaju novi šampioni – istakao je gradonačelnik Bošnjak.
 
   
 
Kako je navela Vesna Španović, Ivanina majka, nekada i sama atletičarka, a sada trener u Školici sporta "LONG JUMP Ivana Španović", opšti cilj organizovanja ovog događaja bio je  podstrekivanje naših najmađih sugrađana da deo svog slobodnog vremena kvalitetno utroše na bavljenje sportskim aktivnostima, kao i otkrivanje mladih talentata koji bi u skorijoj budućnosti mogli da izrastu u vrhunske sportiste i njihovo dalje usmeravanje i uključivanje i trenažne procese, promocija sportskog i takmičarskog duha, "fer-pleja" i grada Zrenjanina kao jednog od najvećih sportskih centara u državi i grada u kojem su ponikli mnogi vrhunski sportisti.