Održan pomen poginulima u ratnim sukobima od 1991 - 1999. godine

U prisustvu članova porodica i rodbine, čelnika lokalne samouprave Grada Zrenjanina, udruženja boraca naroodnooslobodilačkog rata i ratnih sukoba na prostorima nekadašnje Jugoslavije, ratnih vojnih invalida, predstavnika MUP-a i sveštenstva SPC, danas je održan pomen i položeni venci na spomen-obeležje poginulima u ratnim sukobima od 1991-1999. godine, sa teritorije Grada Zrenjanina. 
 
 
Ispred Grada Zrenjanina, venac su položili zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i članica Gradskog veća Dubravka Bulovan Bengin.
 
 
 
- Okupili smo se ovde kako bismo odali poštu našim poginulim sugrađanima, ali istovremeno da ukažemo na sve tragedije ratnih sukoba i ljudskih stradanja, sa željom da se više nikada i nikome to ne ponovi. Nije realno, ali mi to želimo. Istoriju nažalost ne možemo ponoviti, ne možemo je promeniti a naše voljene ne možemo vratiti. Bol koji danas osećaju porodice poginulih u ratnim sukobima je nenadoknadiv i ja im izražavam svoje najdublje saučešće. Njihove žrtve treba u svakom trenutku da nas podsećaju da moramo činiti sve što je u našoj moći da ratova na ovom prostoru ne bude. Naša dseca moraju rasti u mirnoj i bezbednoj Srbiji, ali nikada ne smemo zaboraviti našu braću, očeve, dedove koji su dali svoje živote za odbranu naše države, naše Srbije – rekao je Janjić.   
 
 
 
Na platou ispred spomen-obeležja, ispred zgrade nekadašnjeg "Komiteta", prisutnima se obratio predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Grada Zrenjanina Jovica Pilipović, koji je rekao da u životu Srba Vidovdan zauzima posebno mesto.
 
 
- Toga su dana Srbi doživljavali velike pobede ali i katastrofe. Zato je vekovima Vidovdan za Srbiju najsvetiji dan i zbog toga smo odlučili da baš na ovaj dan služimo pomen za naše poginule saborce, drugove i građane ovog grada. Naša moralna obaveza i dužnost jeste da ovakve događaje ne prepustimo zaboravu i da ih obeležavamo svake godine na ovaj sveti dan. Ne smemo zaboraviti na nedužne žrtve a sećanje na njih treba da nas opominje da moramo voditi politiku mira i da svi zajedno moramo raditi na stvaranju sveta bez ratova – rekao je Pilipović napominjući da se danas postavlja pitanje zbog čega je toliko ljudi izginulo, a da se služenjem pomena želi pokazati žaljenje zbog toga i saosećanje s bolom svih onih koji su svoje najmilije izgubili u ratu.