Počeli radovi na čišćenju kanala u Mesnoj zajednici "Nikola Tesla"

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić danas je, zajedno sa zamenikom predsednika Skupštine grada Ljubomirom Stanisavljevim, Draganom Ćapinom, šefom odseka za mesne zajednice i predstavnicima Mesne zajednice „Nikola Tesla“, obišao radove na uređenju kanalske mreže u toj mesnoj zajednici - na lokaciji iza nove gradske pijace, a za šta je iz pokrajinskog budžeta, kao i budžeta Grada Zrenjanina i "Voda Vojvodine" opredeljeno tri miliona dinara.
Janjić je istakao da zapušten kanal, zarastao u korov i u kome je stvorena divlja deponija ne ugrožava samo  stanovnike tog dela grada i da se zbog ozbiljnosti problema izašlo u susret inicijativi Mesne zajednice "Nikola Tesla". 


 
-Pretpostavljam da mnogi Zrenjaninci i ne znaju za ovaj problem i da se deponija smeća i leglo zaraze nalaze odmah iza pijace koju posećuje veliki broj ljudi, u širem centru grada. Izašli smo u susret ovoj mesnoj zajednici, odvojili sredstva i zajedno sa „Vodama Vojvodine“ i pokrajinskim sekretarijatom uradićemo prvu fazu u dužini od 1.500 metara. Kanal će biti izmuljen i biće omogućeno da voda nesmetano teče u kolektor. Pored toga u planu je i uređenje dela zemljišta, a siguran sam da ćemo i iduće godine raditi na ovom terenu i to zemljište privesti nameni – rekao je Janjić napominjući da je reč o veoma atraktivnom zemljištu u širem centru grada koje bi trebalo iskoristiti na najbolji mogući način.
Branislav Dobrijević, predsednik Saveta mesne zajednice "Nikola Tesla" kaže da su građani kojima kanal zadaje velike poteškoće izuzetno zadovoljni što je gradska vlast rešila da se uključi u sanaciju.


 
 
- Kanal nije u funkciji više od pedeset godina i leglo je komaraca, zaraze... Prvenstveno nam je u cilju da kanal privedemo nameni, da se otkloni voda koja sada poplavljuje njihove bašte i objekte. Ovo je širi centar grada i zaslužuje da se na tom zemljištu izgrade objekti ili podigne park – rekao je Dobrijević.
Prema njegovim rečima, nadležni u toj mesnoj zajednici su u nekoliko navrata bezuspešno tražili  pomoć lokalne samouprave, ali, kako je rekao, sredstva i podrška su izostajali.
- Konačno rešenje zahteva izuzetno velika sredstva, a mi smo uspeli da obezbedimo tri miliona dinara. Po milion od Grada, pokrajinskog budžeta i 'Voda Vojvodine' i krenuli u realizaciju prve faze odnosno čišćenja i izmuljavanja. Nećemo se na tome zaustaviti jer nam je namera da se zemljište uredi onako kako to i zaslužuju građani Zrenjanin – rekao je Dobrijević.
Kanal delom zahvata i teritorije Mesnih zajednica "Žarko Zrenjanin" i "Gradnulica".