Poteklo pivo Zrenjaninom po 28. put

Tradicionalnim nazdravljanjem sa glavne bine na Žitnom trgu, sinoć su gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i plivački reprezentativac Ivan Lenđer, otvorili XVIII "Dane piva", turistićko-privrednu manifestaciju čiji će brojni programi privlačiti goste do nedelje, 1. septembra. Takođe tradicionalnu, pivsku zdravicu, izrekao je glumac Prvoslav Zakovski, dok je program vodio Igor Luković, sin pokojnog glumca Radovana Lukovića koji je, u liku Sime Cacina, bio "zaštitni znak" manifestacije od samih njenih početaka.    
 
   
 
Pozdravljajući Zrenjanince i sve goste "Dane piva", gradonačelnik Zrenjanina rekao je da ovo lepa prilika da se obeleži kraj leta i da se okupe svi Zrenjaninci i oni koji imaju veze sa ovim gradom, da svi budu "najbolji Banaćani širokog srca". On je, ujedno, poručio mlađima od 18 godina da ne piju alkohol, a starijima, ukoliko piju, da ne sedaju za volan. 
 
      
 
Nakon svečanog otvaranja i vatrometa, brojnu i dobro raspoloženu publiku na Žitnom trgu zabavljali su Dejan Petrović sa Big bendom, a potom i grupa Bad Copy.
 
Uvod u prvo veče manifestacije dali su sjajni igrači folklora iz Slovačke, Grčke i naše zemlje, koji su svoje umeće predstavili publici na otvaranju 10. Međunarodnog festivala folklora "Lala", koji je takođe otvorio gradonačelnik Bošnjak. 
 
   
 
Prve večeri "Dana piva" održane su i kvalifikacije takmičenja u brzom ispijanju piva, u kojima su nastupile tri dame i dvojica muškaraca. Helena Zaklan ispila je kriglu piva za 7,97 sekundi i bila znatno brža od Marice Ostojić (18,50 sekundi) i Biljane Bjelić (20,31 sekundi), dok je u muškoj konkurenciji prošlogodišnji pobednik Oliver Čilag opravdao ulogu favorita i sjajnim rezultatom od 3,31 sekunde "prošao" kvalifikacionu rundu.
 
   
 
Današnji bogat program "Dana piva" otvara omladinski šahovski turnir u Gradskoj bašti, u 9.30 časova, u 11 časova otvara se XIV Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva INOCOOP, a za popodnevne i rane večernje časove predviđen je čitav niz pratećih programa. U 20 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića, nastavlja se festival folklora "Lala", a u isto vreme na glavnoj bini, na Žitnom trgu, nastupa pevač Đorđe David. Od 22 časa posetioce će zabavljati Haris Džinović, a od ponoći grupa S.A.R.S.