''Prijateljstvo uz službu'' - susret pripadnika zrenjaninske i temišvarske policije

U Zrenjaninu je proteklog vikenda organizovan susret pripadnika policije iz Temišvara i našeg grada, u okviru aktivnosti Međunarodnog policijskog udruženja (IPA - International Police Association), strukovne organizacije policajaca, koja okuplja preko 400 hiljada članova iz 64 zemlje sveta. Rumunsku delegaciju predvodio je George Moldovan, predsednik policijske asocijacije Temišvar i potpredsednik nacionalne policijske asocijacije Rumunije, koji je rekao da su tokom ove godine uspostavljeni prijateljski odnosi sa Policijskom upravom iz Zrenjanina.
 - IPA ima za cilj upravo da uspostavi takve odnose između policijskih uprava iz različitih zemalja i takođe daje podršku da policije između sebe uspostavljaju kontakte i na profesionalnom i na društvenom nivou. Do sada smo uspostavili saradnju i sa nekoliko policijskih uprava iz različitih regiona u Srbiji i zadovoljni smo što je to slučaj i sa policijskom upravom iz Zrenjanina, pogotovu što smo bliski i što smo komšije – istakao je Moldovan i izrazio nadu da će i Policijska uprava u Zrenjaninu dalje razvijati aktivnosti u okviru ove Asocijacije. 
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak poželeo je dobrodošlicu, kako je naglasio, prekograničnim prijateljima.
- Cilj današnjeg sastanka je da se, kroz druženje i razmenu informacija, poboljša i međusobna komunikacija naših policijskih uprava, što će garantovati i višu bezbednost u našoj sredini.
 
   
 
Domaćini gostima iz Temišvara bili su načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu, Bojan Marković, kao i Mile Pejić, potpredsednik IPA za region Zrenjanina, koji je istakao da je u pitanju uzvratna poseta, pošto su pripadnici zrenjaninske policije avgusta bili ugošćeni u Temišvaru.
-  Razmena iskustava, policijskih znanja i veština, možda implementiranje u radu naše policije, ono je što očekujemo od trodnevne posete naših kolega iz Temišvara. Kada smo počeli s radom u policijskoj asocijaciji, 2005. godine, mentor nam je bila Grčka, sada smo mi mentori policiji Crne Gore, što je pokazatelj koliko smo napredovali u kratkom vremenskom periodu u ovoj orgnaizaciji – naveo je Pejić i dodao da je primetan porast članstva i u našoj zemlji.
- Naš moto je "Prijateljstvo uz službu" i trudimo se da taj moto opravdamo, naravno, ni u jednom trenutku ne zapostavljajući profesionalni deo naše službe – kazao je on.