''Trka za srećnije detinjstvo'' masovna i ove godine (15 fotografija)

Tradicionalna “Trka za srećnije detinjstvo”, ove godine pod sloganom „Uz prijatelje nikad nisi sam“, održana je po drugi put u Aviv Parku, uz sličnu masovnost zabeleženu prošle godine – nastupilo je više od hiljadu učesnika, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Pravo učešća imali su svi koji su kupili takmičarski broj, po simboličnoj ceni od 50 dinara, i time se pridružili humanitarnoj akciji za pomoć deci bez roditelja i odličnim đacima iz porodica u stanju socijalne potrebe.
 
 
 
 
Organizator, Crveni krst Zrenjanin, saopštio je da je oštampano tri hiljade takmičarskih brojeva, da je prodat veći deo – kupovali su i oni koji nisu trčali – a da je ostatak distribuiran u preduzeća i kolektive koji žele da doprinesu akciji čiji je moto poznat od ranije: “Imamo cilj – dođi na start“.
 
Otvarajući “Trku za srećnije detinjstvo”, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je prethodno učestvovao i u akciji dobrovoljnog davanja krvi, pozdravio je sve učesnike i zahvalio svima koji su došli da podrže današnju sportsko-humaniranu akciju.
 
 
 
 
Sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu Aleksandra Tanasijević podsetila je da ta organizacija “Trku za srećnije detinjstvo” organizuje već treću deceniju.
„Svi vi dokazujete da Zrenjanin ima humane ljude, ljude velikog srca, spremne uvek da pomognu kada je to potrebno“, poručila je ona učesnicima današnje manifestacije.
 
Učesnike je pozdravila i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.
 
 
 
 
Trku su simbolično otvorili učesnici 10. Mini olimpijade udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, potom su trčali predškolci, pa učenici osnovnih škola, po uzrastu i posebno dečaci i devojčice. Srednjoškolci su trčali zajedno od 1. do 4. razreda, u kategorijama dečaka i devojčice.
 
 
 
 
Diplome, medalje, pehare i poklone najboljima uručili su predstavnici Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada Zrenjanina, Crvenog krsta i Zrenjaninske gimnazije.