Predstavljeni rezultati devetogodišnje saradnje kompanije NIS i lokalnih zajednica

U okviru konkursa “Zajednici zajedno”, kompanija “NIS” je ove godine podržala 42 projekta, a tim povodom, u poslovnom centru ove kompanije sinoć  su predstavljeni rezultati saradnje “NIS-a” i lokalnih zajednica iz cele Srbije sa kojima ta kompanija sarađuje devet godina.
 
Program “Zajednici zajedno” doprinosi unapređenju života kroz realizaciju različitih projekata u 11 gradova. Zrenjanin je jedan od gradova uključenih u program, a u njegovo ime svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Prisutni su mogli da vide i film o projektima koji su uspešno realizovani u Gradu Zrenjaninu, a njih je, da podsetimo, više od 130.
 
 
 
Pored gradonačelnika događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika i član komisije Grada Zrenjanina i kompanije “NIS” u okviru projekta “Zajednici zajedno” Duško Radišić, član Gradskog veća Slaviša Vlačić, kao i gradski većnik i član  komisije Grada Zrenjanina i kompanije “NIS” u okviru projekta “Zajednici zajedno” Pero Pilipović. Jedan od uspešno realizovanih projekata, ove godine predstavljen je i u Osnovnoj i srednjoj školi “9.maj”, pa je tako sinoćnoj svečanosti prisustvovala i Snežana Oluški-Vlačić, direktorica škole.
 
Prisutnima su se obratili generalni direktor ''NIS-a'' Kiril Tjurdenjev, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
 
 
Kako je rečeno na svečanosti organizovanoj povodom rezultata konkursa, ove godine fokus je bio na podršci prioritetnim kapitalnim projektima. Konkursom je bilo obuhvaćeno pet oblasti, a to su ekologija, nauka, obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. Na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri prioritetne oblasti u svakoj lokalnoj zajednici.
 
Opštine i gradove su predstavili nosioci i korisnici projekta, koji su realizovani na teritoriji lokalnih zajednica u kojima ”NIS” realizuje program “Zajednici zajedno”. Pored zvanične prezentacije rezultata programa, opštine i gradovi su se predstavili i svojim autentičnim proizvodima, hranom, narodnim nošnjama, koji su prezentovani u foajeu NIS-ovog poslovnog centra u Novom Sadu.
 
 
 
Program ''Zajednici zajedno'', ''NIS'' sprovodi već devet godina i do sada je podržano preko 900 projekata koji su, kako je naglašeno, doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje. Kroz ovaj program podrške lokalnim zajednicama ''NIS '' je do sada donirao više od 900 miliona dinara, i to na teritoriji kokalnih zajednica Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Čačka, Niša, Pančeva, Kikinde, Kanjiže, Srbobrana, Žitišta i Novog Bečeja.