Prijem za zlatne rukometaše Tehničkog fakulteta ''Mihajlo Pupin''

U Gradskoj kući danas je priređen prijem za članove rukometne ekipe zrenjaninskog Tehničkog fakulteta koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na sportskom studentskom turniru “Eurijada 2017” u Parizu. Rukometaše “Mihajla Pupina” pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i čestitali im na ovom uspehu i dostojnom reprezentovanju svog fakulteta, Grada Zrenjanina, ali i Republike Srbije. Prijemu je prisustvovao i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Nenad Joksimović.
 
 
Simo Salapura pomenuo je da su ovi studenti mahom aktivni rukometaši u “Proleteru” i da očekuje, osim profesionalnog, rekreativnog i školskog, razvoj i studentskog sporta u našem gradu.  
“Očekujem i da će ovi momci u rukometnom klubu “Proleter” postizati još bolje rezultate, ali da će, pre svega, biti uspešni studenti na našem fakultetu. Podsetiću i da će naš grad biti domaćin svetskog studentskog prvenstva u odbojci 2019. godine, te jedne grupe Evropskog šampionata za košarkašice u kojoj će igrati ekipa Srbije, tako da nam predstoje novi značajni međunarodni događaji u Zrenjaninu”, kazao je on. 
 
 
Na čestitkama se zahvalio kapiten ekipe Marko Gaćinović, istakavši da je ekipa zabeležila veliki uspeh, a posebno što je odbranjena titula osvojena prethodne godine u Pragu.
“Naporan je bio i put do Pariza, bilo je određenih problema i sa povredama naša dva igrača već prvog dana, ali je do kraja sve bilo kako treba. Ekipa je sastavljena od studenata sa četiri različita smera, za Informacione tehnologije, Zaštitu životne sredine, Softversko inženjerstvo, Industrijsko inženjerstvo nafte i gasa”, rekao je i dodao da većina igrača trenira u rukometnom klubu “Proleter”, da se dugo i dobro poznaju, te nije bilo potrebe za nekim posebnim pripremama pred ovo takmičenje.
 
 
Kapiten i prvotimac “Proletera” i student Tehničkog fakulteta Marko Trninić rekao je da rukomet trenira već 11 godina, i da mu je cilj da završi studije i da razvija sportsku karijeru. Ističe da je takmičenje u Parizu predstavljalo veliko iskustvo za sve njih i da se nada da će zlato biti odbranjeno u na narednim igrama u Berlinu.  On se ujedno zahvalio na podršci fakulteta, dekana Dragice Radosav, Grada Zrenjanina i nekoliko kolektiva koji su doprineli da ekipa ode na takmičenje. 
 
 
Čestitku rukometašima “Pupina” po osvajanju “Eurijade 2017” uputio je i gradonačelnik Čedomir Janjić, a podećamo da su na putu do prvog mesta na ovom međunarodnom takmičenju, ekipa TF “Mihajlo Pupin” savladala je ekipe ESS francuska 30:22, potom Univerzitet Konstanc iz Nemačka 25:19, i u treċoj utakmici parisku ekipu Savinj 20:7. Potom su, u eliminacionom delu, eliminisane tri ekipe iz Srbije - Fakultet organizacionih nauka Beograd u četvrtfinalu 11:8, Stomatološki fakultet Pančevo u polufinalu 21:15 i Rudarsko-geološki fakultet Beograd u finalu 19:15.