Sigurna pobeda srpskih vaterpolista u Zrenjaninu (10 fotografija)

Srbija - Rumunija 12:3, sinoć na Gradskom bazenu u Zrenjaninu. Sigurna igra i ubedljiva pobeda naših vaterpolista na startu ovogodišnjeg ciklusa Svetske lige. “Zlatni delfini” nastavili su niz dobrih igara u našem gradu, a Rumuni su, poput Nemaca u meču koji je odigran proletos, uspeli da postignu svega tri gola. Aktuelni olimpijski i evropski šampioni, uprkos činjenici da su nastupili bez nekoliko standardnih igrača, lako su došli do pobede, od samog starta konstantno povećavajući rezultatsku prednost. U prvoj četvrtini bilo je 4:1, druga je pripala Srbiji 2:0, u trećoj ponovo 4:1, dok je poslednja četvrtina bila najravnopravnija, 2:1 u našu korist. 
 
 
 
 
 
Golove za Srbiju postigli su Viktor Rašović (3), debitant Vučinić (2), i po jedan gol Ranđelović, Ćuk, Ubović, Jakšić, Filipović, Prlainović i Strahinja Rašović.  
 
Utakmici su i ovoga puta prisustvovali gosti iz sveta vaterpola, čelnici Vaterpolo saveza Srbije i Grada Zrenjanina, a meč su zajedno pratili gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik VSS Milorad Krivokapić. Gradski bazen bio je, kao i prilikom prethodnih nastupa naše selekcije, u potpunosti ispunjen, pa je meču prisustvovalo oko 700 gledalaca. Naši igrači ponovo su istakli dobru atmosferu i veliku podršku sa tribina, koju imaju uvek kada igraju u Zrenjaninu. I prilikom najave ove utakmice istaknuto je da je jedan od ciljeva Vaterpolo saveza popularizacija i razvoj vaterpolo sporta i u sredinama van Beograda, i iz tog razloga utakmice Svetske lige Srbija redovno igra na bazenima u unutrašnjosti naše zemlje.  
 
 
 
 
 
U novom ciklusu tog takmičenja Srbija brani titulu koju je osvajala četiri puta uzastopno, a na tom putu će joj u kvalifikacionoj evropskoj grupi “A” stajati još reprezentacija Crne Gore, protiv koje naši vaterpolisti igraju naredni meč, 12. decembra.