Svečano otvoreno državno školsko prvenstvo u stonom tenisu

U hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, u Zrenjaninu svečano je otvoreno državno školsko prvenstvo u stonom tenisu, dvodnevno takmičenje koje se održava pod okriljem Saveza za školski sport Srbije. U organizaciji Grada Zrenjanina, Saveza za školski sport Zrenjanina, Sportskog saveza grada Zrenjanina, Javne ustanove “Sportski objekti” i Stonoteniskog kluba “Banat”, ovo prvenstvo okupilo je oko 300 prijavljenih učenika iz cele zemlje. Danas će snage odmeriti učenici osnovnih škola, a sutra srednjoškolci.
 
 
 
Prvenstvo je proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je rekao da su i školska sportska takmičenja uvrštena u kalendar značajnih sportskih manifestacija za grad Zrenjanin.
“Posebnu pažnju pridajemo razvoju predškolskog i školskog, a nedavno smo razgovarali i o unapređenju studentskog sporta. Danas i sutra domaćini smo najmlađim stonoteniserima sa teritorije 32 okruga, iz čitave Srbije. Kada je taj sport u pitanju, Zrenjanin ima stonoteniski klub “Banat” koji je perjanica stonog tenisa u gradu i u zemlji i nadamo se da će i iz ovog takmičenja izrasti neki budući asovi koji će naslediti naše reprezentativce i predstavljati naš grad u najboljem svetlu”, kazao je on.
 
 
 
Takmičarima i gostima u “Kristalnoj dvorani” obratio se i Milan Radaković, predsednik Saveta za školski sport grada Zrenjanina, koji je takođe istakao značaj ovog takmičenja za školski sport i za grad.
“Zrenjanin je uvek bio grad sportova, uslovi za jedno ovakvo takmičenje su idealni i svim učesnicima želim puno uspeha”, poručio je Radaković.  
 
Otvaranju su prisustvovali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina Jovan Lekić i direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov
 
 
 
Državni reprezentativac u stonom tenisu i prvotimac zrenjaninskog STK “Banat” Ilija Majstorović podsetio se svojih školskih nastupa i sličnih školskih takmičenja na kojima je nastupao, izrazivši zadovoljstvo što je Zrenjanin po prvi put domaćin školskog prvenstva na državnom nivou.
“Mislim da deci ovakva takmičenja dosta znače, pogotovu ako se vrate u svoju školu sa nekim dobrim rezultatom i sigurno imaju dosta toga lepog da prenesu svojim drugarima i nastavnicima. Organizacija ovakvog takmičenja je dobra za naš grad i naša dva kluba, i nadam se da ćemo biti uspešni domaćini. Mogu da istaknem da u poslednje vreme u Zrenjaninu raste interesovanje za stoni tenis među najmlađima. Ovaj sport se poslednjih godina visoko kotira na lestvici sportova u gradu, dosta su na popularizaciji učinili i mediji, prateći naše uspehe, a doprinelo je tome i otvaranje stonoteniske sale za treninge i rekreaciju u Aviv Parku. Najperspektivniju decu priključujemo polako treninzima prvog tima”, naglasio je Majstorović.