Gradonačelnik uručio poklone deci na pedijatriji

U danima pred Novogodišnje praznike, kada se sumiraju utisci i svode rezultati godine koja je na izmaku,gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnikom Draganom Ćapinom posetio je danas Službu pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.
 
 
Tom prilikom, našim najmlađim  sugrađanima, pacijentima bolnice , uručeni su prigodni novogodišnji darovi a gradonačelnik im je poželeo da što pre ozdrave i odu svojim domovima. Paketići su deci uručeni  u vrtiću Predškolske ustanove Zrenjanin, stacioniranom pri Službi pedijatrije, a na tom odeljenju trenutno je hospitalizovano dvadesetoro dece.
 
 
Takođe, u prisustvu velikog broja lekara, medicinskih sestara i tehničara, nemedicinskog osoblja, gostiju iz drugih zdravstvenih ustanova i ordinacija, predstavnika lokalne samouprave i pojedinih privrednih kolektiva, danas je svečano obeležena 123. godišnjica od početka rada zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.
 
 
Svečanosti u bolnici prisustvovao je  zamenik gradonačelnika Saša Santovac i član Gradskog veća dr Mile Kovačević.
 
Santovac je obraćajući se prisutnima ovom prilikom istakao:
“Za oko 200 hiljada stanovnika Srednjeg Banata ova zdravstvena ustanova za stacionarno lečenje i pružanje specijalističkih medicinskih usluga građanima, ima nemerljiv značaj, i važno je istaći da su u izgradnju bolnice u pet ciklusa samodoprinosa, građani Zrenjanina i ostalih opština Srednjeg Banata izdvojili  oko 50 miliona evra. Vidimo potrebu da nastavimo sa daljom izgradnjom i modernizacijom delova bolnice.
 
 
Lokalna samouprava je tu da pomogne shodno svojim mogućnostima, u godini koju ispraćamo radili smo na završetku radova na adaptaciji angiosale, i u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u sektor zdravstva, kako bi našim sugrađanima omogućili što bolje uslove za lečenje.
Želim da čestitam značajnu godišnjicu svim zaposlenima, ali i bivšim radnicima koji su dali svoj doprinos u sveobuhvatnom radu ove zdravstvene ustanove”, rekao je Santovac.
 
Na današnjem skupu se moglo čuti da menadžment bolnice ulaže napore kako bi se obezbedila što bolja i kvalitetnija usluga, a direktorica bolnica Ivana Tešić ovom prilikom je rekla sledeće:
“Danas smo se okupili kako bi proslavili 122. godišnjicu od osnivanja bolnice na sadašnjoj lokaciji. Danas smo se osvrnuli i na važne datume u istoriji bolnice koji su doprineli uspešnom radu ove ustanove.
U tekućoj godini možemo se pohvaliti još jednim bitnim datumom, koji ulazi u istoriju zrenjaninske bolnice, 23. Oktobara 2017. godine  urađene  su prve tri koronorografije za teritoriju Grada Zrenjanina i Srednjeg Banata.
U narednom periodu se očekuje zvanično otvaranje angio sale, i ovom prilikom možemo najaviti da ćemo u narednoj godini početi ugradnju stentova za elektivne pacijente a u bližoj budućnosti očekuje nas zbrinjavanje pacijenata sa infarktom miokarda “, istakla je Ivana Tešić.
 
 
Današnja proslava iskorišćena je i za dodelu priznanja zaposlenim lekarima i osoblju čiji je radni vek u bolnici  duži od dve decenije, a upriličen je i kraći umetnički program koji su izveli učenici muzičke škole “Josif Marinković”.