Novogodišnji paketići Ženske odborničke mreže za korisnike ''Alternative''

Članice Ženske odborničke mreže bile su danas gošće zrenjaninskog Dnevnog centra za decu i omladinu sa invaliditetom “Alternativa”. U delegaciji su bile zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica i odbornice Radmila Marković, Svetlana Vukobratović, Jovana Erdeljan i Lepa Arambašić, koordinatorka Ženske odborničke mreže. 
 
 
Odbornice Skupštine grada Zrenjanina opredile su se ovoga puta za „Alternativu“ jer se zalažu za jednaka prava za sve. Na taj način želele su da istaknu da su nam deca koja su njeni korisnici jednako važna kao i sva druga, i da oni trebа i moraju da budu vidljivi za celokupnu zajednicu.  
 
“Veoma je važno istaći višestruku korist koja proističe iz postojanja ovakve ustanove. Deci se omogućava da odrastaju u sredini u kojoj o njima vode računa i bave se njihovim potrebama stručnjaci koji im pored profesionalnih usluga pružaju i mnogo ljubavi. Njihovim porodicama, pre svega majkama, ostavlja se vremena da u periodu kada deca borave u Centru mogu da se bave i nekim drugim aktivnostima”, saopštavaju iz Ženske odborničke mreže nakon današnje posete. 
 
 
 
Korisnici „Alternative“, dečjeg i omladinskog uzrasta, bili su obradovani posetom, pričali su o svom boravku u Centru, otpevali i odrecitovali pripremljene pesmice i uručili odbornicama poklončiće koje su napravili, a one su njima za uzvrat uručile novogodišnje paketiće.
 
Ovu akciju pomogao je Dragoljub Bjeloglav, vlasnik kompanija “BB-trejd” i “BB-kompani” i lanca “PER-SU” marketa.