Održana sednica Gradskog veća - ozvaničena prodaja zemljišta Eseksu

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici rešenje o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni “Jugoistok 1” privrednom društvu Eseks Balkan doo Beograd. 
 
 
 
 
Izvestilac po toj tački Violeta Kučanda Bogasenieva kazala je da su u pitanju tri parcele, površine 7 hektara. 
- Puna tržišna cena iznosi 580 hiljada evra, dok uz saglasnost Vlade umanjena cena iznosi 242 hiljade evra. Ovo rešenje je rezultat rada Grada Zrenjanina na realizaciji investicionog projekta kojim se unapređuje lokalni ekonomski razvoj - kazala je ona i podsetila da je prošle godine Skupština grada Zrenjanina usvojila elaborat o opravdanosti otuđenja, a nakon toga, prošle nedelje i Vlada Republike Srbije je dala saglasnost za otuđenje tog zemljišta - objasnila je Violeta Kučanda Bogasenieva
 
 
 
 
Gradonačelnik je rekao da je današnja sednica sazvana po hitnom postupku, a da je donošenje ovakvog rešenja dobra vest ne samo za Zrenjanin već i Srbiju jer će ova južnokorejska kompanija u izgradnju fabrike u našoj industrijskoj zoni uložiti 30 miliona evra i zaposliti 160 do 170 Zrenjaninaca. 
- Vrlo brzo ćemo potpisati ugovor sa tom kompanijom i ubrzo se kreće i u izgradnju samog pogona - rekao je gradonačelnik novinarima nakon sednice.
Naveo je da je i donošenje današnje odluke potvrda da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje i da gradske službe odlično rade.
 
 
 
 
- Želim da se zahvalim i Vladi Srbije koja nas je podržala brzo i nesebično, a benefiti su stigli i iz Vlade i sada imamo novog investitora u gradu - rekao je još i ukazao da postoje benefiti od prodaje zemljišta, ali da su oni mnogo veći kada je reč o novim radnim mestima.