Prijem za evropskog vicešampiona Viktora Nemeša

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je juče prijem za rvačkog reprezentativca Srbije, člana zrenjaninskog RK “Proleter”, Viktora Nemeša. Na upravo završenom Evropskom šampionatu u grčko-rimskom stilu u ruskom gradu Kaspijsku Nemeš je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 77 kilograma, zabeleživši četiri pobede i poraz u finalu od domaćeg takmičara Vlasova.
 
 
 
Nemeš je na ovaj način nastavio kontinuitet osvajanja medalja na najvećim međunarodnim takmičenjima, nakon što se prošle godine okitio titulom svetskog šampiona, a već nekoliko sezona predvodi svoj “Proleter” u pohodima ka domaćim titulama i trofejima. Uz Nemeša je evropsko srebro poneo još jedan član zrenjaninskog kluba, Mihail Kadžaja, ali je ovaj Gruzin koji nastupa za reprezentaciju Srbije, otputovao u svoju domovinu nakon šampionata.
 
Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, kao i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i trener RK “Proleter” Vojislav Trajković. Viktor Nemeš na prijem je stigao u pratnji svoje devojke. 
 
 
 
Rvanje je svakako jedan od najtrofejnijih naših sportova, a tome značajno doprinose upravo zrenjaninski rvači. Viktor Nemeš je ponovo izbio u prvi plan, jer mu je ovo druga medalja zaredom osvojena na velikim takmičenjima.   
“Puno mi znači medalja jer je ovo prvo veliko takmičenje na kom sam nastupio posle svetskog prvenstva, a organizovano je i po novim pravilima. Nisam, nažalost, uspeo da ponovo osvojim zlato, ali mislim da je za ovu sezonu to dobar početak. Nastaviću ovako da radim, i naravno, cilj mi je da na narednom svetskom prvenstvu u Budimpešti odbranim titulu”, prokomentarisao je ovaj uspeh Nemeš i dodao da je organizacija takmičenja u Rusiji bila dobra, ali da je problema bilo sa transportom, zbog udaljenosti hotela od dvorane.   
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, uz čestitke Nemešu i Kadažaji, njihovom stručnom timu, rvačkom klubu “Proleter” i Rvačkom savezu Srbije na još jednom vrednom odličju za rvački sport i za naš grad, istakao je da je svaka medalja osvojena na nekom velikom međunarodnom takmičenju značajna, pre svega, za državu Srbiju. 
“Mi smo posebno ponosni što je ta medalja iz Zrenjanina, od rvača “Proletera” koji dugi niz godina ima izvanredne rezultate, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni. Ovoga puta medalje su doneli Kadžaja i Viktor Nemeš, i nadam se da će takav biti biti nastavljen i ubuduće. Ono što smo sigurni jeste da rvanje u Zrenjaninu ima dugu i bogatu tradiciju, imali smo svetlu prošlost, ovo je sadašnjost, a u budućnosti ćemo gledati da ta podrška grada bude još veća”, kazao je Salapura i dodao da se dobri rezultati ostvaruju ne samo zahvaljujući talentovanim sportistima i njihovim stručnim trenerima, već i kvalitetnoj sportskoj infrastrukturi u koju grad takođe puno ulaže. 
 
 
“Stvorili smo dobar ambijent da u Zrenjaninu mogu da se organizuju velika takmičenja, kao i da se vrše pripreme reprezentativaca i organizuju određeni sportski kampovi. Imamo dobru saradnju sa više nacionalnih granskih sportskih saveza, ali i dobre sportske radnike zahvaljujući kojima možemo da promovišemo i na najbolji način iskoristimo sportske kapacitete koji postoje u našem gradu”, istakao je pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast sporta, omladine i turizma Simo Salapura.