Najavljena manifestacija “Zrenjaninsko leto na Peskari 2018“

Manifestacija “Zrenjaninsko leto na Peskari 2018“ najavjena je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, a njome će ujedno i biti otvorena kupališna sezona. 
 
  
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da Zrenjanince očekuje zanimljiv i sadržajan program tokom leta na našem popularnom kupalištu.
 
- Trudimo se da tokom cele godine organizujemo zabavna, edukativna, sportska i kulturna dešavanja u našem gradu, tokom leta taj program je i dodatno obogaćen, na više lokacija u gradu, a “Peskara” je svakako jedna od najatraktivnijih - kazao je Salapura. 
 
 
 
Izrazio je i očekivanje da će programi tokom manifestacije”Zrenjaninsko leto na Peskari 2018” zadovoljiti različitite potrebe posetilaca, kao i da će obezbediti lep provod za celu porodicu.
 
- Grad Zrenjanin je pružio podršku jer je prepoznao značaj manifestacije, a ovu priliku iskoristio bih da pozovem sve Zrenjanince da dođu i uživaju na našoj “Peskari” koja je ove godine dodatno uređena i koja je postala atraktivna oaza tokom letnjih meseci - kazao je još pomoćnik Salapura.  
 
 
 
O programu manifestacije govorio je direktor “Turističke organizacije” Zoran Ljubotina.
 
Kako je naveo, u petak, 29. juna, u 11 časova, zakazano je svečano otvaranje manifestacije i kupališne sezone. Istog dana, posetioce očekuju i avioakrobacije u izvođenju Centra za obuku pilota „Prince Aviation“, padobranski demo skok u izvođenju padobranske škole “Tandem skok“, muzika i ples plesne grupe „Free Dance“ i vožnje skutera.
 
 
 
Direktor JP “Gradska stambena agencija” Radiša Dupljanović takođe je uputio poziv sugrađanima da posete “Peskaru” rekavši i da je na tom kupalištu mnogo toga urađeno.
 
- Mi smo se potrudili da “Peskara” izgleda svetski, proširili smo plažu, obezbedili nove sadržaje, a novina je i u tome što je kupalište otvoreno od deset do dvadeset časova, kada će biti angažovani spasioci - rekao je on. 
 
 
 
Na današnjoj konferenciji govorila je i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković koja je, zahvalivši “Turističkoj organizaciji” što i Savez učestvuje u programu, naglasila da zrenjaninski sportisti nisu poznati samo po medaljama koje donose u naš grad, već i kao humanitarci.
 
Kazala je i da će sportisti ovog leta biti na “Peskari”, a da posetioce, između ostalog, očekuje i Bič volej turnir.