Otvoreno ''Zrenjaninsko leto na Peskari 2018'' (15 fotografija)

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, u prisustvu generalne sekretarke Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosave Đapić Atanacković, danas su na gradskom kupalištu otvorili turističko-sportsku manifestaciju “Zrenjaninsko leto na Peskari 2018”. Počev od danas, tokom predstojećih letnjih meseci na ovom će se prostoru smenjivati različiti sadržaji, za sve generacije, a već ovog vikenda posetioci će moći da uživaju u trkama skutera na vodi, u okviru prvenstva Vojvodine, kao i u školi skutera i ispitu spretnosti.
 
 
 
 
Kišovito vreme prethodnih dana i jutros nije sprečilo organizatore da prezentuju program koji su pripremili, pa je publika tako uživala prateći avioakrobacije u izvođenju Centra za obuku pilota “Prince Aviation“ sa aerodroma Ečka, aplauzom je pozdravila precizan padobranski demo skok u izvođenju Stevana Miletića, instruktora padobranske škole “Tandem skok“, a sve to pratila je vožnja skutera, koji su zatalasali jezersku vodu, uz muziku i ples plesne grupe “Free Dance” Nikolete Vidaković. Zastava s natpisom “Leto na Peskari”, vezana za padobranca, efektno je spuštena s neba, pravo na plažu.
 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina pozvao je sve Zrenjanince da narednih dana posete kupalište, s obzirom da se najavljuje poboljšanje vremenskih uslova.
“Mnogo različitih aktivnosti i akcija organizujemo tokom godine, a za ovo leto će svakako jedna od najznačajnijih destinacija biti upravo “Peskara”, dodatno ulepšana, proširena, sa novim sadržajima, sportskim, kulturnim, rekreativnim, zabavnim, a sve to simbolično danas otvaramo i počinjemo kupališnu sezonu. Zahvaljuem se Gradskoj stambenoj agenciji, Turističkoj organizaciji i Sportskom savezu grada na doprinosu organizaciji, a Grad Zrenjanin tu je da pruži podršku za svaku dobru ideju koja podstiče i razvoj našeg grada i razvoj turizma”, poručio je Salapura.
 
 
 
 
“Potrudili smo se, i pored lošeg vremena prethodnih dana, pripremimo dobar sadržaj za danas, a nadamo se da će ih biti često ovog leta”, kazao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina. Istakao je da su se svi potrudili da ove godine gradsko kupalište zaista izgleda atraktivno i primamljivo i da ovo leto na “Peskari” bude nezaboravno.
 
“Želja nam je da ugostimo ovde puno Zrenjaninaca i posetilaca sa strane, da svi uživaju u “zrenjaninskom moru”, kako naši sugrađani vole da zovu ovo mesto. Imamo sto metara nove plaže, nove mobilijare, novu talpu, suncobrane, nove plažne barove, zaista imamo sve uslove da ovo leto bude prelepo”, rekao je Ljubotina. 
 
 
 
 
Promovisana je danas i škola skutera “Motojet aqua bike”, koja tradicionalno gostuje na kupalištu, “jednom od najlepših u Srbiji”, kako su istakli predstavnici te škole i boraviće u Zrenjaninu tri dana. Škola je predviđena za danas (petak) od 12 do 16 časova i sutra (subota), od 11 do 15 časova. U nedelju će se, od 11 do 12 časova, održati ispit spretnosti, s akcentom na bezbednost u plovnom saobraćaju, a potom u 13 časova počinju trke skutera za prvenstvo Vojvodine, koje traju do 15 časova i na njima učestvuju profesionalni takmičari. Najavljeno je toga dana i prisustvo gostiju iz Crne Gore i Rusije.  
 
 
 
 
Od brojnih sadržaja koje mogu da očekuju posetioci zrenjaninskog kupališta, danas su posebno istaknuta dva, čiji su termini već poznati. Vikend 20-22. jul rezervisan je za turnir prvenstva Srbije u bič-voleju, odbojci na pesku, koje se igra na terenu sagrađenom prošle godine, dok će nedelja, 12. avgust, proteći u obeležavanju Međunarodnog dana mladih, nizom različitih programa.