Prijem za najbolje u Gradskoj kući - dobitnici nagrada na školskim takmičenjima

Najuspešniji učenici zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, dobitnici nagrada na gradskim, okružnim i republičkim takmičenjima, okupili su se danas u Gradskoj kući na prvom prijemu te vrste koji je organizovao gradonačelnik Čedomir Janjić sa svojim saradnicima.
 
 
Ukupno je 267 učenika iz škola na teritoriji Grada Zrenjanina osvojilo jedno od prva tri mesta na nekom od takmičenja u proteklo školskoj godini, a uz njih, u Baroknoj sali Gradske kuće, prisutni su bili i brojni njihovi nastavnici, roditelji, braća i sestre, prijatelji. 
 
 
Obraćajući im se, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što može da bude domaćin najboljoj i najuspešnijoj deci našeg grada i naseljenih mesta.  
“Želim da vam čestitam na svemu što ste uradili prošle školske godine, što ste promovisali naš grad, pre svega, ali i vašu sredinu, vaš razred, vaše roditelje, da ste najbolji u nečemu, nije lako ni plasirati se na republičko takmičenje, a kamoli na tom takmičenju biti najbolji u Srbiji. A neki od vas bili su dobro plasirani i na nekim međunarodnim takmičenjima”, poručio je učenicima gradonačelnik i dodao da on i njegovi saradnici pokušavaju da promovišu sve ono što je najbolje u gradu.
“Želimo da van grada šaljemo sve lepe slike, kakva je i ova i želja mi je bila da se ove godine, po prvi put, okupimo ovako zajedno, da se fotografišemo i da vaše fotografije postavimo na gradske bilborde, jer vi ste budućnost ovog grada, nešto najlepše i najbolje, zahvaljujem vam se što ste došli, što ste izdvojili vreme da i nas uvažite i nadam se da ćemo se viđati i narednih godina”, kazao je Janjić.
 
 
U ime nagrađenih obratio se i zahvalio učenik osmog razreda OŠ “Đura Jakšić” Vuk Vujčin. Rekao je da su svi u ovoj sali ponosni na nekog.
“Učenici, vi ste ponosni na sebe, to jeste istina, vaši roditelji, vaši nastavnici su neverovatno ponosni na vas. Zamislite da odgajate neko dete, nije vam bilo ni do kolena, a sada po Srbiji osvaja nagrade. To je fenomenalan osećaj. Nastavite da budete ovako dobri, kao i do sada, hvala vam”, poručio je Vujčin. 
 
 
 
Još jedan od nagrađenih učenika, Nenad Bogaseniev, učenik trećeg razreda OŠ “Đura Jakšić”, predao je gradonačelniku ikonu Svetih Surduličkih mučenika, dar Episkopa vranjskog Pahomija sa sveštenstvom i monaštvom. Bogaseniev je osvojio prvu nagradu na 9. likovnom konkursu “Otadžbina i sloboda - prošlost, sadašnjost i budućnost”. 
 
 
Zajednička fotografija ispred Gradske kuće učenika koji su danas prisustvovali prijemu naći će se uskoro i na nekoliko bilborda u Zrenjaninu.