Stonoteniseri ''Banata'' peti put šampioni Srbije - prijem u Gradskoj kući

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem za članove stonoteniskog kluba “Banat” koji su, nakon upravo završenog plej-ofa, osvojili titulu ekipnog šampiona Srbije u sezoni 2017/18. godine. Zrenjaninskim stonoteniserima ovo je peta titula prvaka, a ponovo su je osvojili nakon četvorogodišnje dominacije beogradske “Crvene Zvezde”. Ovoga puta upravo je “Zvezda” savladana u finalu, u dva meča, rezultatima 4:3 i 4:1. 
 
 
 
Prijemu su prisustvovala četvorica stonotenisera, kapiten Ilija Majstorović, Marko Petkov, Nikola Strugarević i Aleksa Adamović, treneri Žarko Zakić i Dragan Klaić, predsednik kluba Dmitar Majstorović, kao i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Dragan Ćapin i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković. Izostao je samo peti član šampionskog sastava, Đorđe Borčić.   
 
 
 
Čestitajući im na još jednom velikom sportskom uspehu, gradonačelnik Janjić je poručio igračima i rukovodstvu kluba da se Zrenjaninci ponose stonoteniserima i da njihovi uspesi donose i određene benefite gradu i razvoju sporta uopšte. 
“Volimo da ističemo činjenicu da smo grad sportova i evo, kada šampioni nisu ekipe iz drugih sportova, titulu prvaka države donesu, odnosno vrate u grad stonoteniseri. Svaka čast igračima i upravi, čestitam agilnom predsedniku i da nema tog jedinstva u klubu, sigurno ne bi bilo ovako vrhunskih rezultata. Drago mi je što čujem da u Zrenjaninu postoje dobri uslovi za treniranje i za takmičenje. Naravno da ćemo podržavati i stonoteniski klub, kao i sve ostale klubove koji ostvaruju vrhunske rezultate, a i one koji će ih tek praviti”, kazao je Janjić i osvrnuo se na značaj sportskih rezultata u razvoju sportskog turizma, kao privredne grane s velikim potencijalima.    
 
 
 
“Poslednjih godina organizujemo mnogo sportskih takmičenja, nacionalna, regionalna, ali i evropska i svetska i naredne godine imamo takođe dva velika takmičenja na svetskom nivou. Takođe, u našem gradu beleži se i prisustvo inostranih ekipa i reprezentacija na pripremama, u određenim sportskim granama. Taj sportski turizam je neiskorišćena privredna grana, bar ovde kod nas, verovatno i u celoj Srbiji. Javlja nam se tu i problem, manjak smeštajnih kapaciteta i nadam se da će u narednom periodu neki preduzimljivi Zrenjaninac ili drugi investitor i to rešiti”, naglasio je gradonačelnik.      
 
Njemu je ovom prilikom i uručena prigodna majica, kakvu su igrači nosili tokom plej-ofa, sa već utisnutom petom šampionskom “zvezdicom” i porukom “Dobrodošla kući”.  
 
 
 
Kapiten Ilija Majstorović osvojio je svih pet titula za “Banat”, prvu 2011. godine na početku svoje karijere, a sada kao predvodnik ekipe. Optimista je kada je u pitanju odbrana titule, jer ekipa ostaje u istom sastavu i naredne sezone.
“Savladali smo trostrukog šampiona u nizu, što je bilo samo po sebi teško, ali smo bili spremni i cele sezone radili i pripremali se za tako nešto. Ove godine smo “Crvenu Zvezdu” dva puta pobedili i u ligaškom delu sezone, tako da smo već imali i neka predviđanja da to ponovimo i u plej-ofu. Nakon 4:3 u Zrenjaninu, ostvarili smo u revanšu ubedljivih 4:1, gde su četiri naša igrača zabeležila pobede, zaokružila na najbolji način sezonu i ponela titulu šampiona”, izneo je svoje utiske Majstorović i dodao da ovakvim rezultatima prethode svakodnevni treninzi, nekad i duži od četiri sata. 
“Mislim da treniramo više od svih konkurenata i to je donelo rezultat, a pred plej-of smo se pripremali sigurno više od svih. Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, dozvoljeni su nastupi igrača na dvojnu registraciju, posebno su napredovale ekipe iz Vojvodine, za Crvenu Zvezdu nastupa naš najbolji igrač u poslednjoj deceniji Marko Jevtović, ulaže se više u stoni tenis. Ovo je veliki uspeh za naš klub, za naš grad, Zrenjanin jeste grad sportova, ali i grad stonog tenisa”, zaključio je on.