Intenzivirana gradnja kanalizacije u Elemiru, grad uložio osam miliona dinara

- Grad Zrenjanin uložio je 8 miliona dinara iz budžeta za realizaciju izgradnje “sliva 7” fekalne kanalizacije u Elemiru i njegovog završetka u dužini od 1400 metara, čime je intenzivirana gradnja i nastaviće se u kontinuitetu, jer se priprema i javna nabavka za narednu fazu, izgradnju “sliva 8”. Ono što je dobro jeste da, kako završavamo sliv za slivom, tako je omogućeno i građanima da se priključuju i da sve to bude u funkciji - kazao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prilikom današnjeg obilaska radova u Ulici Zdravka Čelara u tom naseljenom mestu.  
 
 
 
 
On je rekao da je u prethodnih godinu ipo-dve bilo zastoja u izgradnji, ali da su sada obezbeđena sredstva i gradnja poverena zrenjaninskom JKP “Vodovod i kanalizacija”, sa podizvođačima. Pomenuo je i izgradnju kanalizacije u drugim naseljima na gradskoj teritoriji. 
- Započeli smo gradnju kanalizacije i u Ečki, Melencima, Kleku, Lazarevu, Stajićevu, Lukićevu i ove godine ćemo raditi pojedine delove u nekim selima, ali pravimo ambiciozan plan za 2019. godinu, kada ćemo najveći deo tih radova i završiti - objasnio je Janjić. 
 
 
 
 
Vršilac dužnosti direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”, Predrag Bodiroga, naglasio je da će završetkom ovih radova kanalizacijom biti obuhvaćeno 75% naseljenog mesta. Dodao je da njegovo preduzeće izvodi radove zajedno sa preduzećem “Graditelj” iz Novog Sada, da radovi teku po predviđenoj dinamici i u zadatim rokovima. Pozvao je građane da se u službama preduzeća informišu o proceduri i načinu priključivanja na kanalizacionu mrežu, što će im biti omomućeno vrlo brzo po završetku radova.   
- Kanalizacija je neophodna i gradu i naseljenim mestima. U gradu je završena u potpunosti, a u planu je da se intenzivira rad u naseljenim mestima i da u njima bude izgrađena u nekom razumnom roku, čime bi se rešili veliki problemi koje naši sugrađani imaju sa septičkim jamama u svojim dvorištima. Verujem da će svi iskoristiti priliku da se priključe na kanalizaciju, a u krajnjem slučaju, to je i neka njihova obaveza - naveo je Bodiroga.
 
 
 
 
U obilasku radova s gradonačelnikom su bili i zamenik Saša Santovac, pomoćnik Dragan Ćapin i član Gradskog veća Pero Pilipović. Pre obilaska gradilišta, čelnici Grada Zrenjanina posetili su i mesnu zajednicu, gde ih je dočekao ih predsednik Saveta MZ Elemir Marko Kovačević. On je izrazio zadovoljstvo što su radovi na izgradnji kanalizacije nastavljeni.
- U pitanju je jedan od najvećih i najznačajnijih infrastrukturnih projekata u selu u poslednje dve decenije, jer su njim obuhvaćeni svi stanovnici. Cilj je da se svi priključe na kanalizaciju, da imaju uslove za život kao i građani Zrenjanina, tako da ovim nastavkom radova i narednim radovima na slivu 8, praktično poboljšavamo kvalitet života za 90% stanovnika Elemira. Zbog kanalizacije smo uvodili i samodoprinos i to je sigurno kapitalna investicija u selu, svi ostali projekti su manjeg obima - rekao je Kovačević i dodao da su u selu, zahvaljujući samodoprinosu, u prilici da adekvatno održavaju uličnu rasvetu, eko-česmu, omoguće rad svih sportskih klubova i udruženja i da se na nivou mesne zajednice, a u saradnji s Gradom Zrenjaninom i kompanijom NIS, realizuje čitav niz projekata.