Poziv najmlađima za učešće u programu ''Sportsko leto - besplatno leto'', tokom jula i avgusta

Grad Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada, Savezom za školski sport i Javnom ustanovom “Sportski objekti” i ove godine, po drugi put, organizuje besplatno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima za naše najmlađe sugrađane, u okviru projekta “Sportsko leto - besplatno leto”. O tome su danas govorili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov, na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. 
 
 
Prošlogodišnje “premijerno” izdanje ovog programa privuklo je oko 200 dece u 12 sportskih organizacija i klubova, a ove godine se očekuje još veći odziv, s obzirom da je za sportski rad s najmlađima tokom jula i avgusta meseca zainteresovano 17 klubova, iz 14 sportskih grana. Ove podatke je izneo pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da se ukazala potreba za pokretanjem jednog ovakvog programa.
“Tokom leta većina sportskih klubova prekida s radom, nema aktivnosti ni u školama i pojavljuje se višak slobodnog vremena, i želja nam je da i ove godine, u saradnji s našim partnerima i uz podršku sportskih organizacija, ponudimo deci mogućnost besplatnog bavljenja sportom u julu i avgustu mesecu”, objasnio je Salapura.  

 
 
Vukosava Đapić Atanacković istakla je da je cilj projekta uključivanje što većeg broja dece u sport tokom leta i ponovila da su svi treninzi koji će biti organizovani besplatni.  
“Ove godine prisutna je veća raznolikost i izbor sportskih disciplina, od borilačkih do vodenih sportova, plesa, atletike, ekipnih sportova i poligona, koji će se organizovati u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš”. Na našem plakatu naveli smo kontakte osoba u svakom klubu i zamolila bih sve koji žele da učestvuju u “Besplatnom sportskom letu” da se prethodno najave trenerima i dogovore oko formiranja grupa i dolaska na treninge”, objasnila je Đapić Atanacković.
 
 
Bojan Mijatov izrazio je zadovoljstvo što su “Sportski objekti” i ove godine partneri na ovom projektu i pozvao decu da se odazovu, da se tokom leta upoznaju sa sportskim klubovima i disciplinama i da ih to podstakne da nastave da se aktivno bave sportom i možda u kasnijem periodu postignu zapažene sportske rezultate.      
 
Program “Sportsko leto - besplatno leto”, s preporučenim uzrastom dece, rasporedom termina u klubovima, mestima treninga i kontaktima trenera možete preuzeti ovde: