''Trka za srećnije detinjstvo'' održava se u subotu, 29. septembra

Humanitarna manifestacija Crvenog krsta “Trka za srećnije detinjstvo”, 11. Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO, ukazivanje na bolesti srca i provera krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, kao i prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju, dešavanja su najavljena za subotu, 29. septembar, u zrenjaninskom “Aviv Parku”. “Trka za srećnije detinjstvo” počinje u 11 časova. Sat ranije, u 10 časova, biće otvorena 11. Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO sa teritorije Vojvodine, a u isto vreme počinje i prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju, koja će biti otvorena do 13 časova.  
 
Manifestaciju su najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanin Jelena Dragić, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić i menadžer “Aviv Parka” Goran Todić. 
 
 
 
 
Salapura je podsetio da odlična saradnja s “Aviv Parkom” traje već tri godine, te da su organizatori manifestacije - Grad Zrenjanin, Crveni krst, Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport i Predškolska ustanova Zrenjanin - uspeli da načine korak više, popularišu i omasove manifestaciju, čije se premeštanje u prostor popularnog zrenjaninskog tržnog centra pokazalo kao pravi potez.
“Trka je, kao i do sada, humanitarnog karaktera i ove godine svi učesnici, kupovinom karte u iznosu od simboličnih 50 dinara, pomoći će školovanju odličnih učenika iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe. Nadamo se da se u manifestaciju i kupovinu karata uključiti što veći broj, ne samo učenika i predškolaca, već i naših sugrađana, i ja im se svima unapred zahvaljujem i pozivam da dođu u “Aviv Park” u subotu prepodne”, kazao je pomoćnik gradonačelnika. 
 
 
 
Aleksandra Tanasijević podsetila je na tradiciju “Trke za srećnije detinjstvo” dužu od tri decenije, koliko se trka organizuje u Zrenjaninu, široko je prihvaćena i najmasovnija je sportsko- humanitarna manifestacija Crvenog krsta Srbije.
“U Zrenjaninu imamo tu sreću, čast i zadovoljstvo da imamo ovako ozbiljne partnere i suorganizatore ove manifestacije, uz veliku zahvalnost “Aviv Parku” koji nam je omogućio da na najbolji mogući način organizujemo trku u njihovom prostoru. Želja nam je da naše najmlađe učesnike motivišemo kako na zdrave stilove života, tako i da ih učimo i humanim vrednostima, da steknu osećaj da su svojim učešćem uspeli da pomognu i nekom od svojih drugara. Cena karte je zaista simbolična i nismo je menjali godinama”, kazala je Tanasijević i dodala je 29. septembar ujedno i svetski dan srca, pa će deo subotnje manifestacije biti i tome posvećen, uz mogućnost edukacije o prevenciji bolesti srca i krvnih sudova, merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.    
 
 
 
Jelena Dragić kazala je da je trka posvećena srcu, i u zdravstvenom i u humanitarnom delu, kao i da je doneta odluka da sredstva prikupljena prodajom startnih brojeva budu namenjena uspešnim đacima koji su ostali bez roditeljskog staranja u najosetljivijem dobu, o čemu će odlučivati stručni radnici zrenjaninskog Centra za socijalni rad. 
 
Menadžer “Aviv Parka” Goran Todić izrazio je zadovoljstvo što će jedna sjajna akcija, kakva je “Trka za srećnije detinjstvo”, biti održana upravo na toj lokaciji i da je “Aviv Park” prepoznao njen humanitarni karakter i značaj. To su, po njegovim rečima, prepoznali i zakupci “Aviv Parka” i od ove godine manifestaciji će se pridružiti još jedna kompanija.
 
 
 
Jovan Lekić je istakao da je Savezu za školski sport takođe drago što je deo ovakve akcije i da će uvek podržavati takve događaje. Naglasio je da se, pored humanog karaktera, akcija održava u okviru “Evropske nedelje sporta”, tako da će i taj aspekt biti prisutan. On je pozvao sve škole, profesore fizičkog vaspitanja, naše sugrađane, da dođu u subotu u “Aviv Park” i podrže ovaj događaj.