U školske klupe selo 1050 prvaka - gradonačelnik posetio OŠ ''Dr Jovan Cvijić''

Danas je počela nova školska godina koju će, u 27 osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina, pohađati i 1050 učenika prvog razreda. Tim povodom, gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, posetio je OŠ “Dr Jovan Cvijić” i već po tradiciji prvacima uručio dar grada - školsku torbu s osnovnim priborom. U toj školi, jednoj od većih na teritoriji grada, u tri odeljenja prvog razreda upisano je 78 učenika, a ukupno ih je 750, raspoređenih u 26 odeljenja. 
 
 
 
 
 
Gradonačelnik je pozdravio prvake u sva tri odeljenja, koja vode učiteljice Zdenka Vuković, mr Jasmina Luko i Ljiljana Kalember. Kazao je da grad nekoliko godina unazad za sve prvake obezbeđuje besplatne školske torbe i osnovni pribor, što doprinosi pripremama đaka i roditelja za lakši početak školske godine.
“Mislimo da je ta praksa dobra, doprinosimo na taj način i smanjenju troškova za opremanje prvaka. Drago nam što imamo ove godine 1050 upisanih prvaka, a posetili smo ih u školi “Jovan Cvijić”, u kojoj smo dosta toga uradili u prethodnom periodu, uz planove da još neke delove škole saniramo, kao što radimo i u školi “2. oktobar” i u nekim drugim školama, značajna budžetska sredstva ulažemo u same objekte i njihovo održavanje”, istakao je Čedomir Janjić.       
 
 
 
 
Dodao je i da grad posebno pomaže učenike i studente, kroz različite stipendije i regresiranje autobuskog prevoza. 
 
Direktorka škole Biljana Jovanov upoznala je gradonačelnika s radom škole i istakla da su, kao i svake godine, za početak školske godine posebno pripremljene učionice za đake prvake.
“Zahvaljujući našim saradnicima i Gradu Zrenjaninu učionice su okrečene, ofarbane, hoblovan je i prelakiran parket, a svi učenici prvog razreda su se obradovali i poklonima od grada koje su danas dobili. Moram da napomenem da, u okviru grada i Ministarstva prosvete, postoji projekat besplatnih udžbenika, tako da i ove godine korisnici materijalne pomoći, deca ratnih vojnih invalida, kao i treće i svako naredno dete u porodici, imaju pravo na besplatne udžbenike. Deo sredstava donira grad, a deo Ministarstvo prosvete”, rekla je direktorka Jovanov.