U Zrenjaninu održan drugi Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine

Uz učešće više od 60 ekipa, sa preko 600 učesnika, iz svih delova Vojvodine, na Gradskom stadionu u Zrenjaninu juče je održan drugi Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine. Takmičenje je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, nakon svečanog defilea i izvršene smotre svih ekipa, članova dobrovoljnih vatrogasnih društva, sudija i tehničkih lica. 
 
 
 
 
Pozdravljajući učesnike i sve prisutne na terenu Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, gradonačelnik je izrazio zadoovljstvo što je Zrenjaninu pripala čast da još jednom organizuje ovakav događaj
“Drago nam je što ovaj naš stadion može da primi sve vas, tako vešte, spretne i brze i da pokažemo šta sve možemo i znamo kao dobrovoljni vatrogasci. Ponosan sam što u Zrenjaninu bukvalno u svakom naseljenom mestu postoji dobrovoljno vatrogasno društvo, što imamo preko 20 vozila u vlasništvu dobrovoljnih vatrogasaca i to je jedna ozbiljna sila na koju računamo ovde u gradu, i uz naše profesionalce koji su sjajni, vaša pomoć je neophodna. Drago mi je što rukovodstvo vojvođanskog saveza prepoznaje Zrenjanin kao dobrog domaćina i uz želju da sve prođe u najboljem redu, da najbolji pobede, otvaram Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine”, poručio je gradonačelnik Janjić. 
 
 
 
Raport gradonačelniku predao je potpredsednik Vatrogasnog saveza Srbije i pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, a nakon smotre i obraćanja gradonačelnika, prisutnima su se obratili i predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Mihajlović, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine Ljubica Krnjaić i sekretar Vatrogasnog saveza grada Zrenjanina Dragan Jajić.  
 
Između ostalog, istaknuta je spremnost grada Zrenjanina za organizovanje državnog prvenstva Srbije 2020. godine, ali i međunarodnog vatrogasnog takmičenja u narednom periodu, zahvaljujući kom bi u naš grad i našu zemlju stigla i značajna pomoć u vidu opreme i sredstava, koje bi kasnije koristili upravo dobrovoljni vatrogasci u svojim redovnim aktivnostima.
 
 
 
 
Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine, takmičenje dobrovoljnih vattrogasnih društava u brzini, spretnosti, savladavanju prepreka, poznavanju i upotrebi vatrogasnih sredstava i opreme, organizovano je prema pravilima međunarodne vatrogasne organizacije, i to u tri kategorije: pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj. Pokrovitelji manifestacije bili su su Grad Zrenjanin, Vatrogasni savez Vojvodine i Sektor za vanredne situacije MUP Srbije.