Gradonačelnik primio delegacije rukometnih saveza Srbije i Belgije

Uoči današnje utakmice Srbija - Belgija, koja se u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” igra od 18 časova, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima primio je delegacije rukometnih saveza obe zemlje i službena lica, sudije i delegata današnjeg meča, poželeo im prijatan boravak u našem gradu i fer i sportsku brobu na parketu hale sportova u prvom meču kvalifikacija za Evropski šampionat 2020. godine. 
 
 
 
Srpsku delegaciju predvodio je predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, koji je  izrazio zahvalnost Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Janjiću na ukazanom gostoprimstvu i optimalnim uslovima koji su im obezbeđeni tokom boravka u našem gradu i uoči utakmice.  
“Zadovoljni smo i mi iz rukometnog saveza, i naši gosti, i mislim da smo napravili pogodak time što smo se odlučili da igramo utakmicu u Zrenjaninu, jer su svi ovde dali zaista sve od sebe i uložili puno napora da sve protekne u najboljem mogućem redu i da se jedna ovako značajna međunarodna utakmica igra u ovom gradu, koji ima bogatu rukometnu tradiciju, ugled i autoritet kada je rukomet u pitanju. Rado ćemo uvek igrati ovde, jer je Zrenjanin iznedrio puno asova, koji su i u Jugoslaviji i u Srbiji pronosili slavu našeg rukometa. Očekujem i danas punu dvoranu i pobedu našeg tima”, kazao je prvi čovek nacionalne rukometne federacije.
 
 
 
Gradonačelnik Janjić istakao je da je danas svečan sportski dan u Zrenjaninu, kakav i treba da bude kada u našem gradu gostuje reprezentacija Srbije i igra neku zvaničnu međunarodnu utakmicu. 
“Mnogo ulažemo u sport u našem gradu, mnogo ulažemo i u objekte i znači nam kada naša reprezentacija u bilo kom sportu dolazi, gostuje kod nas u Zrenjaninu i ja se zahvaljujem čelnicima Rukometnog saveza Srbije što su izabrali upravo naš grad za prvu kvalifikacionu utakmicu novog evropskog ciklusa. Velike su nam ambicije, a što se tiče rukometa, očekujem, pre svega, od rukovodstva Rukometnog kluba “Proleter” da uloži dodatni napor i zajedno s igračima ostvari dugogodišnju želju da se vratimo među najkvalitetnije klubove u zemlji”, naglasio je gradonačelnik.  
 
 
 
Pre prijema u Gradskoj kući, na hali sportova “Medison” svečano je otkrivena spomen-ploča u znak sećanja na prvu odigranu zvaničnu utakmicu rukometne reprezentacije Jugoslavije u dvoranskom prostoru. Desilo se to pre 55 godina, 26. januara 1963. godine, kada su u Zrenjaninu najbolji jugoslovenski rukometaši savladali Norvešku ubedljivim rezultatom 21:7. Nizali su se od tada blistavi uspesi i sjajni rezultati naše selekcije, krunisani osvajanjem titula svetskih i olimpijskih šampiona.
 
 
 
Ploču su otkrili predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i rukometne legende “Proletera” - rekorder po broju nastupa za državni tim, proslavljeni Momir Rnić, i aktuelni selektor ženske rukometne reprezentacije, takođe nekadašnji istaknuti reprezentativac Ljubomir Obradović.