Predškolska ustanova Zrenjanin na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava

Na osnovu odluke Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, Predškolska ustanova Zrenjanin je 27. oktobra učestvovala na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu. 
 
Ta ustanova je putem prezentacije i video zapisa predstavila rezultate, ključne tačke učenja, izazove i održivost projekta “Vrtići bez granica 3”. Predstavljene su tri celine - promene koje su se dogodile na nivou ustanove, promene na nivou kompetencija zaposlenih i  promene na nivou dece i porodica.
 
 
 
Na sajmu su predstavnici Predškolske ustanove odgovarali na pitanja zainteresovanih, ali i osmišljali igre i aktivnosti s decom i prezentovali svoja iskustva u nekoliko grupa. Prezentovane su različite teme, a posetioci sajma i izložbenog štanda na kom su bili Zrenjaninci mogli su da saznaju kako je Predškolska ustanova uspostavljala partnerstva i kreirala kratke programe, kakva su iskustva u on-lajn obukama, na koji način je dolazila do podataka o deci i porodicama i uključivala ih u programe, kao i kako su učili i razmenjivali iskustva kroz horizontalne razmene.
 
 
 
Projekat “Vrtići bez granica” pokrenuli su UNICEF, Centar za interaktivnu pedagogiju i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja s partnerima, s ciljem da se što veći broj dece predškolskog uzrasta uključi u kvalitetne vaspitno-obrazovne programe, posebno deca iz osetljivih grupa - deca iz romske zajednice, deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, deca iz porodica s niskim socio-ekonomskim statusom. U realizaciju projekta su uključena tri vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin - “Poletarac”, “Maslačak” i “Sunčica”.
 
 
 
Foto: Predškolska ustanova Zrenjanin