Rezultati programa ''Zajednici zajedno'' - 12,5 miliona dinara za zrenjaninske škole

U okviru programa „Zajednici zajedno 2018“ kompanija NIS podržala je ukupno 26 projekata čijom će se realizacijom značajno unaprediti kvalitet života i rada građana u 12 gradova i opština širom Srbije. Rezultati odabranih projekata objavljeni su na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu/rezultati-glasanja, kao i na sajtovima lokalnih samouprava.
 
Kompanija je ove godine opredelila fond od 114,5 miliona dinara  za  realizaciju projekata od kapitalnog značaja za razvoj zajednica. I ove godine, NIS je podržao projekte čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života građana lokalnih zajednica. Odabrani projekti su iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture, ekologije, javnog zdravlja i socijalne zaštite. 
 
 
Za Grad Zrenjanin opredeljeno je 12,5 miliona dinara, a ovoga puta odabrani su projekti koji će unaprediti nastavu fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom u pet osnovnih škola, kao i projekat opremanja 20 škola IT opremom, odnosno IT setovima.
 
U OŠ “Đura Jakšić” u Perlezu 1,8 miliona dinara namenjeno je oblaganju postojećeg sportskog terena tartan podlogom, a isti iznosi izdvojeni su za OŠ “Dositej Obradović” Zrenjanin (adaptacija terena za košarku, oblaganje postojećeg terena tartan podlogom i obezbeđivanje uslova za organizaciju turnira u basketu 3h3) i OŠ “Svetozar Marković-Toza” Elemir-Taraš (presvlačenje postojećeg košarkaškog terena tartan podlogom s ciljem povećanja funkcionalnosti terena i bezbednosti učenika tokom nastave fizičkog vaspitanja). 
 
Po 1,6 miliona dinara biće iskorišćeno za instalaciju mobilnog montažno-demontažnog terena za basket i druge sportske aktivnosti, s ciljem unapređenja nastave fizičkog vaspitanja za đake i obezbeđivanje prostora za rekreativno bavljenje sportom za sve građane mesne zajednice, u najvećoj zrenjaninskoj školi, OŠ “Petar Petrović Njegoš”, kao i u OŠ “Slavko Rodić” Lazarevo, za sličan projekat.  
 
Zrenjaninskom IKT klasteru pripalo je 3,9 miliona dinara za umrežavanje svih obrazovnih institucija u gradu Zrenjaninu, kroz opremanje 20 škola IT opremom, odnosno IT setovima koji se sastoje iz računara, pametne table, projektora i kamere u cilju modernizovanja nastavnog procesa i unapređenja komunikacije između obrazovnih institucija.
 
Iz NIS-a saopštavaju da su odluku o prioritetnim oblastima definisali predstavnici lokalnih samouprava, koji su pozivali ustanove i udruženja iz svojih gradova ili opština, koje se tim oblastima bave, da prijave projekte od dugoročnog značaja za razvoj njihove zajednice. Konačnu odluku o projektima koji su podržani, donela je komisija koju čine predstavnici kompanije NIS i 12 lokalnih zajednica. 
 
Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ jedan je od najznačajnijih projekata NIS-a koji se uspešno sprovodi već 10 godina u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji. Tokom tog perioda realizovano je preko 900 projekata vrednih više od milijardu dinara, a koji su značajno unapredili život građana u zajednicama u kojima kompanija posluje - Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej. Od ove godine programu se priključio i grad Požarevac, čime je NIS nastavio da proširuje krug partnerskih zajednica u Srbiji.